Anlık Bildirim

Çin'den nükleer enerjiye dev yatırım

Yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımlarla dünya lideri konumunda bulunan Çin, nükleer enerjiye olan yatırımlarını da artırıyor. Yayımlanan yeni planlara göre iki yeni nükleer santral de yolda.
Yenilenebilir enerji yatırımlarıyla son zamanlarda kendisinden çokça bahsettiren Çin, nükleer enerji için de yatırımlarını hızlandıracağını duyurdu. China National Nuclear Power tarafından yayımlanan yeni planlara göre uzak doğu ülkesi 2016 yılında 4.8 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapacak. Yeni planlar aynı zamanda iki yeni nükleer santrali de içeriyor.


Fosil enerji kullanımını azaltmak isteyen Çin bu alanda özellikle nükleer santrallere güveniyor. Düşük karbon salınımı ve yüksek verimliliğiyle uzak doğu ülkesinde çok önemli bir konuma sahip olan nükleer enerji için China National Nuclear Power başkanı He Yu,"Çin'in enerji sisteminde nükleer enerji yeri doldurulamaz bir role sahip." ifadelerini kullanıyor.

Hali hazırda 30 aktif nükleer santrale ev sahipliği yapan Çin'de toplam 28.31 GW kurulu güç bulunuyor. Çin nükleer enerjide lider ülkelerden birisi olmasına rağmen bununla da yetinmiyor. Toplam 26.72 GW gücünde 24 ayrı nükleer santral de şu an yapım aşamasında bulunuyor.

2020 yılı itibariyle aktif nükleer enerji kapasitesini 58 GW'ye çıkarmayı planlayan Çin hükümeti aynı zamanda Pakistan'da da nükleer santral çalışmaları yapıyor. Pakistan'ın Karaçi şehrinde 1100 MW gücünde iki nükleer santral şu an yapım aşamasında.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4398 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, nükleer enerji ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim