Anlık Bildirim

Panasonic, akıllı fotosentez ile karbon salınımını azaltma peşinde


Çevreci teknolojiler konusunda pek çok projeye imza atan Panasonic, karbon salınımını azaltma adına farklı bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Panasonic, yaptığı duyuruda güneş ışığını kullanarak karbondioksit gazını organik materyallere dönüştüren akıllı bir fotosentez sistemi üzerinde çalıştığını açıkladı.

Fabrikaların, endüstriyel tesislerin veya enerji santrallerinin açığa çıkardığı karbondioksit gazı, küresel ısınmaya neden olan en büyük etkenlerden birisi. Panasonic, nitrit yarıiletken kullanarak gerçekleştirdiği fotosentez işlemi sayesinde bu salınan koarbondioksit gazlarını topluyor ve organik materyallere dönüştürüyor.

Böylece dünyadaki karbondioksit salınımının da önüne geçilmesi planlanıyor. Panasonic, daha önce yapılan bu tür deneylere, doğrudan güneş ışığı ile fotosentez yapabilen bu teknolojiyi ekleyerek büyük bir adım atılmasını sağlamış oldu.

Nitrit yarıiletken ve metal bir katalizör ile gerçekleştirilen fotosentez ile formik asit elde ediliyor. Fotosentezdeki verimlilik ise bitkilerin standart verimliliğine oldukça yakın. Fotosentez, güneş ışığı haricinde doğrudan veya zayıf ışık kaynağı ile de gerçekleşebiliyor.

Panasonic bu projede 18 yerel ve 11 denizaşırı patentin onayını aldı veya onay başvurusu yaptı. Teknoloji üzerinde çalışmalar devam ederken, yakın gelecekte hayata geçirilmesi planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2809 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Alternatif Enerji, panasonic
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim