Anlık Bildirim

Yeni "küçük" 3D yazıcılar büyük etkiye sahip olacak

Yeni geliştirilen 3D yazıcı, mikro ürünler üreten şirketler için gelecekte kaçınılmaz hale gelecek. Daha hassas ve küçük cisimleri tasarlayabilen bu yeni teknolojiler şimdiden büyük etkiye sahip.

Mikro 3D yazıcılar çıkıyor! Tam Boyutta Gör

Profesör Nicholas Fang'ın başlattığı Boston Micro Fabrication, ultra hassas yazıcılar yapmak için yeni bir ışık odaklama yöntemi kullanıyor.

Bilgisayar çipleri, akıllı telefon bileşenleri veya kamera parçaları gibi birçok üründeki donanım sürekli küçülüyor. Bu trend, şirketleri dünyamıza güç sağlayan parçaları üretmenin yeni yollarını bulmaya itiyor.

Boston Micro Fabrication (BMF) şirketi 3D baskının çözünürlüğünü ve hassasiyetini geliştirmek için 2016 yılında MIT Profesörü Nicholas Fang tarafından kuruldu. Bugün BMF elektronik, tıbbi cihazlar, mikroakışkan çipler ve daha fazlasını yapmak için kullanılan yeni tür yazıcı sunarak müşterilerine, daha küçük parçalar üzerinden süren yarışta yardımcı oluyor.

Şirketin makineleri, mikron ölçeğinde ayrıntılara sahip milimetrik boyutlu ürünleri basmak için Fang tarafından ortaklaşa geliştirilen bir teknolojiyi kullanıyor. Bu ürünler muhtemelen çıplak gözle görebileceğiniz, ancak ayrıntılarını görebilmek için büyük olasılıkla gözlerini kısmanız gerekecek nesnelerdir. 

Şirket yazıcıların küçük, karmaşık geometriler ve tamamen yeni işlevlerle yeni parçaların oluşturulmasını sağladığını söylüyor. Fang, 20 yılı aşkın bir süredir ışık ve mikrofabrikasyonun özelliklerini inceliyor. Nanophotonics ve 3D Nanomanufacturing Laboratory'de yer alan çalışmalarının büyük bir kısmı, bir malzemeyi sertleştirmek veya sertleştirmek için bir malzemeyi ışığa maruz bırakan yaygın 3D baskı yaklaşımlarını incelemek üzerine oldu. Böyle bir yaklaşım olan dijital ışık işleme (DLP), yazdırılan her malzeme katmanını iyileştirmek için bir projektörden gelen bir ışık flaşını kullanır. Bu temelde evlerde kullanılan tip projektörlerle neredeyse aynı. Esasen ucuz ve hızlı bir teknoloji. Ancak yine de bu noktaya varmak kolay olmamış görünüyor. 

Dahası kurucular, BMF'nin yazıcılarıyla aynı parçaları kullanan endüstrilerdeki yeniliklerden yararlanmaya devam edeceğine inandıkları için gözle görünmeyen cihazlar üzerinde kullanmaya başlamalarına uzun yıllar kaldığını düşünmüyorlar. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim