Anlık Bildirim

İdeal İnternet Hızı Kaç Olmalı?

İhtiyaçlarınızı karşılayabilecek internet deneyimini yaşayabilmek için belirli bir hız limiti söz konusu değildir. Bu noktada diğer kriterler göz önünde bulundurulmalıdır.

İhtiyaçlarınızı karşılayabilecek internet deneyimini yaşayabilmek için belirli bir hız limiti söz konusu değildir. Bu noktada diğer kriterler göz önünde bulundurulmalıdır. Ortalama olarak 50 Mbps ile 100 Mbps hızlar ev kullanıcıları için yeterli olabilir. Fakat teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak daha yüksek hızlara ihtiyaç duyulabilir.

Online olarak izlenen videolar, diziler, filmler, dinlediğiniz müzikler ve oynadığınız oyunlar için iyi bir hıza sahip olmalısınız. İnterneti kullanacak kişi sayısı ve internet kullanımı yapacak kişilerin internet kullanımı ile indirme süreçleri en iyi internet hızını ortaya çıkarabilmeniz konusunda önemlidir.

Video ve film izlemek dışında internet üzerinden sürekli download işlemlerini yapıyorsanız indirme hızınız etkilenir. 8 Mbps bağlantı hızında online platformlarda rahatça gezinebilmeniz mümkündür. Aynı zamanda günlük rutin işlerinizi de aynı bağlantı ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu tür genel kullanıma bağlı durumlarda yüksek internet hızına ihtiyacınız olmayabilir. Ancak sık sık video izliyor, indirme işlemlerini gerçekleştiriyor ve oyun oynuyorsanız daha hızlı bir internet paketine sahip olmanız gerekebilir. Böylelikle gün içerisinde daha rahat bir şekilde internet kullanabilirsiniz.

İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır?

16 Mbps ve 50 Mbps hızındaki internet paketleri de ideal seçenekler arasındadır. 8 Mbps olan internet hızıyla saniyede 1 MB indirme yapabilirken 24 Mbps internet hızında saniyede 3 MB indirebilmeniz mümkündür. Hızlı dosya indirebilmek ve donma problemleri olmadan internet deneyimini elde edebilmek için internet hızınız kadar servis sağlayıcınızın sizlere verebileceği hizmetlerin kalitesi de önemlidir.

Kesintisiz çevrimiçi oyun serüvenleri yaşayabilmek ve dilediğiniz şekilde internette gezinebilmek adına doğru hızı tespit edebilmek adına kullandığınız bağlantının hız testini gerçekleştirebilirsiniz. Hız testi sonucunda gerçek olarak sizlere ulaşan internet hızını görüntüleyebilirsiniz. Eksiksiz ve sorunsuz kullanım için hız testini aralıklı olarak yapmanız gerekebilir.

İnternet hızınızı merak ediyorsanız hız testi araçlarından yararlanarak saniyeler içerisinde bağlantınızın hızını tespit edebilirsiniz. Bu noktada hız testleri sonucunda çeşitli problemler olduğunu fark ediyorsanız internet servis sağlayıcınız ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Böylelikle sorunların giderilmesini sağlayarak gerçek internet hızınızı elde edebilmeniz mümkün hale gelir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim