Uygulama ile Aç

Yenilendi, güçlendi! Huawei MateBook D16 2022 incelemesi!

Abone Ol

Bu videoda Huawei MateBook D16 2022 incelemesiyle karşınızdayız. 12. nesil ıntel işlemciye sahip olan bu bilgisayar, tasarımsal hatlarındaki yenilikleriyle ön  plana çıkabiliyor.

Bu videoda Huawei MateBook D16 2022 incelemesiyle karşınızdayız. 12. nesil ıntel işlemciye sahip olan bu bilgisayar, tasarımsal hatlarındaki yenilikleriyle ön  plana çıkabiliyor. Sizler bu ürün hakkında neler düşünüyorsunuz?

Üründe metal bir malzeme kullanılmış. Bu metal malzeme hissiyat açısından güzel deneyimler sunabiliyor. Soğutma açısından da önemli bir detay

MateBook D16'nın ekranı 16 inç büyüklüğünde. Üst çerçeveye ürünün kamerası konumlandırılmış durumda. Normalde kameralarımız klavyede yer alırken bu modelle birlikte kamera üst çerçeveye taşınmış. Aslında beklediğimiz düzenlemelerden biri tam olarak buydu. Kamera klavyede olduğunda bazı dezavantajlar ortaya çıkıyordu. Bu modelde bu söz konusu değil. 

Ürünün klavyesiyle devam edecek olursak yine bir farklılığı burada görüyoruz. MateBook D16 2022 modeli numerik tuşlara sahip ilk MateBook olma ünvanına sahip. Bazı kullanıcılar bu detayı fazlasıyla önemsiyor. 

Klavyenin basım hissiyatı oldukça iyi. Arkadan aydınlatma desteğine sahip. Yazı yazmak için gayet uygun. Çok sesli çalıştığı söylenemez.  

Klavyenin sağ tarafındaysa kısayol butonları konumlandırılmış. Kamerayı açma kapatma, hesap makinesine erişim ve pencereleri masaüstüne indirilebilir hale getirme işlevi butonları yer alıyor. 

Klavyenin sağ üst tarafında parmak izi okuyucusu işlevine sahip bir açma kapama butonumuz bulunuyor. Hızlıca cihaza ulaşabiliyorsunuz. Bir sıkıntıyla karşılaşmadım.

Klavyenin hemen altında da touchpad kısmı yer alıyor. Oldukça akıcı, ek bir mouse kullanma ihtiyacı ortaya çıkarmayacaktır.  

KAMERA VE KLAVYE TESTİNE VİDEODAN ULAŞABİLİRSİNİZ!

Ekran özellikleriyle devam edecek olursak 16 inç büyüklüğünde 1920x1080 çözünürlüğünde bir ekranla burada karşılaşıyoruz. Bu ekran bünyesinde de IPS bir panel barındırıyor. Ekran kasa oranı %90 seviyelerinde. 

%100 SRGB destekli bu ekran, düşük mavi ışık ve titreşimsizlik sertifikalarına sahip. Bu sayede uzun kullanımlarda olumsuz bir durum ortaya çıkmıyor. 

Ekran deneyimi hakkında konuşmak gerekirse kullanması keyifli bir ekran MateBook D16 2022 modelinde yer alıyor. İş, öğrenci tipi kullanımlar için gayet iyi. Geniş bir ekrana sahip olduğumuzdan ötürü medya tüketimi yaparken, tasarım ve video editleme uygulamalarını kullanırken rahat edebiliyoruz. 

Eğer geniş ekranda çalışmak istiyorsanız bu ağırlık ve bu boyutlardaki MateBook D16 güzel bir çözüm. 

Cihaza güç veren donanımlar hakkında da biraz konuşalım. Ürün gücünü Intel’in geliştmiş olduğu intel Core i7 12700H  işlemcisinden alıyor. 10 nm üretim aşamasından geçmiş. Bu işlemciye Intel’in entegre grafik birimi Intel ırıs eşlik ediyor.

Cihazın sentetik testlerden almış olduğu skorlara yakından bakmak için inceleme videomuzu izleyebilirsiniz. Değerlendirme kısmı için şunu söyleyebilirim. Bu bilgisayarın amacı oyun oynatmak değil. İçerisindeki ekran kartından zaten bunu anlayabiliyorsunuz. Daha hesaplı çözümler arayan kullanıcıların tercih edebileceği bir model Huawei MateBook D16 2022.

Performans tarafındaysa işlem gücü gerektiren uygulamalarda kıullanıcısını memnun edecektir. Burada çalışacağınız projenin durumu fazlasıyla belirleyici. 

Ram hakkında da biraz konuşalım. Ürün içerisinde 16 GB DDR4 Ram konumlandırılmış Dual channnel bir RAM. Çift kanallı olması işlem gücü gerektiren uygulamalarda durumu çok daha avantajlı hale getiriyor. Bundan oyun bilgisayarları incelemelerinde de bahsediyoruz. 

Depolama olarak ürün içerisinde YMTC PC005 512 GB büyüklüğünde NVMe SSD yer alıyor. Bu SSD ile alakalı sizler için bir hız testi de gerçekleştirdik.

Geldik batarya bölümüne. Kutudan çıkan 65W’lık adaptör ile birlikte MateBook D16'yı şarj edebiliyoruz. Adaptörümüzde de bir farklılık var. Önceki modelle kıyaslandığında %30 daha küçük bir adaptöre sahibiz. Telefon adaptörü gibi denilebilir. 

Ofis uygulamalarında kullanım yaptığınızda rahat rahat 8-9 saatlik bir kullanım yapabileceğiniz bir ürün kendisi. İşlem gücü gerektiren uygulamalardaki işlemlerinize göre alacağınız ekran süresinde değişiklikler yaşanabilir.
 


 


 

(Güncellendi: )



Videoyu DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
7 Yorumun Tamamını Gör