Uygulama ile Aç

VDS Sunucu (Server) Kiralamak İsteyenler için En İyi Öneriler

Advertorial Abone Ol

İnternet kullanıcılarının sunucularını kesintisiz şekilde kullanabilmeleri için geliştirilmiş web sitesi barındırma şekillerinden biri olan VDS’yi ne kadar iyi biliyorsunuz?

İnternet kullanıcılarının sunucularını kesintisiz şekilde kullanabilmeleri için geliştirilmiş web sitesi barındırma şekillerinden biri olan VDS’yi ne kadar iyi biliyorsunuz? İngilizcesi “Virtual Dedicated Server” olan ve kısaca VDS olarak adlandırılan sanal sunucu, fiziksel, sanal ve bulut olmak üzere üçe ayrılmış yöntemlerden bir tanesidir. VDS’yi diğer sunuculardan ayıran özelliği ise izolasyon ve performans yönüyle daha etkili bir hosting çözümü olmasıdır.

VDS Sunucu Nedir, Ne İşe Yarar?

VDS, bir sunucunun özel programlar sayesinde sanal bir şekilde birden çok sunucuya ayrılmasına verilen sunucu çeşitlerinden biridir. Eğer bir sunucu yazılımsal olarak sanal bir şekilde birden çok sunucuya bölünüyorsa bu sunucu çeşidine de VPS denir. Bu iki sanal sunucuyu birbirinden basit bir şekilde ayırmamızı sağlayan en önemli özelliklerden biri, VPS’nin yazılımsal olarak VDS’nin ise donanımsal olarak sanallaştırılmasıdır. Bölünen her sunucu bir diğerinden farklı işletim sistemine sahip olabilirken, bu sunucuların her birinin de kaynak kullanımı birbirinden bağımsız bir şekilde gerçekleşir. Ayrılan her sunucunun işlemcisi ve RAM’i farklıdır, başkası tarafından kullanılmaz. Çalışma şekli ise fiziksel sunucu ile neredeyse aynıdır.

VDS genellikle özel kullanımlar için uygun olan bir sunucu çeşididir. Yüksek performansa sahip olan VDS, CPU kullanımı çok fazla olan ya da yüksek performans gerektiren projeler, oyunlar, görselleştirmeler için kullanılabilir. Bu kullanım ile birlikte pek çok avantaja sahip olmak mümkündür. Bu avantajlar aşağıdaki gibi listelenebilir:

En İyi VDS Sunucu Paketi Özellikleri

Natro’nun sizler için sunduğu dört farklı VDS sunucu kiralama paketi bulunur. Bu paketlerin her birinin birbirinden farklılaşan özellikler vardır. %72’ye varan indirim fırsatları ve ilk 3 ay ücretsiz olarak sunduğu plesk panel veya Windows lisansı ile dikkat çeken bu paketler; XCloud Pro, XCloud Pro+, XCloud Ultra ve XCloud Ultra + olarak ayrılır. Paketlerin her birinde ek özellik olarak ücretsiz yedekleme ve bir adet snapshot hakkı yer alır.

VDS sunucuları ile Natro;

XCloud Pro

Kullanıcılarına 4 vCPU Core özelliği sunan bu paket ziyaretçileriniz milyonları buluyorsa sizin için yeterli hızı sağlayacaktır. Hala bu özelliğin sizin için yeterli olup olmadığına emin olamıyorsanız, destek ekipten yardım alabilir ve ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. En düşük CPU değeri 4’ten başlayan paketler özellikle bloggerlar, tanıtım amaçlı kullanılan siteler ve kurumsal web siteleri için oldukça yeterlidir. Diğer bir yandan bu paket 8 RAM sisteme sahiptir.

RAM sisteminin gücü bilgisayarın hızını artıracağından sunucu kiralarken ya da satın alırken kullanıcılar ihtiyaçlarına göre RAM seviyelerine de bakmaktadır. Ayrıca RAM bilgisayarınızdaki kısa süreli bellek görevini görür. Geçici olarak depolanan verileriniz işlendikten sonra silinir ve bir döngü şeklinde bu işlem devam eder. 200 GB SSD’ye sahip olan bu paket sayesinde verileri kalıcı olarak saklayabilir ve daha çok bilgi kaydetmek isterseniz daha yüksek SSD’ye sahip diğer paketleri tercih edebilirsiniz.

XCloud Pro +

Diğer paketin aksine bu değişen özellikler 12 GB RAM ve 300 GB SSD’dir. Bu pakette bahsedeceğimiz özellik diğer paketlerde de bulunan OpenStack KVM’dir. OpenStack, sanal sunucunun aktif bir kontrol paneliyle yönetilmesini sağlayan açık kaynak kodlu bir bulut bilişim sistemidir.

Openstack sayesinde Wordpress şablonlarına, LAMP modüllerine ve daha birçok geliştiriciye sahip olabilme şansı elde edebilirsiniz. Bu açık kaynak kodlu bulut bilişim sisteminin çekirdek modülleri Pyhton diliyle ve arayüzleri Django ile yazılmıştır.

XCloud Ultra

Bu pakette 8 vCPU Core özelliği bulunmaktadır. 8 vCPU Core sahibi olan bir işlemciye sahipseniz mühendislik, tasarım, simülasyon, sanallaştırma, hesaplama, render ve daha birçok alanda kullanabileceğiniz anlamına gelmektedir. Bunun dışında diğer paketlerden daha çok avantaja sahip olan XCloud Ultra paketi 32 GB RAM ve 600 GB SSD hizmeti sunar.

Diğer paketlerde olduğu gibi bu pakette de ücretsiz Plesk Panel ve Windows lisans hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca Openstack KVM bulut bilişiminden yararlanmak mümkündür.

XCloud Ultra +

Diğer paketlere göre en avantajlı ve güçlü paket olan XCloud Ultra +, 16 vCPU Core işlemciye, 64 GB RAM’e ve 1 TB SSD’ye sahiptir. Size en hızlı hizmeti sunar ve diğer paketlerde yararlanabileceğiniz her hizmetten faydalanmanızı mümkün kılar. Ek özellikleri içerisinde ücretsiz yedekleme ve bir adet snapshot hakkı bulunmaktadır.

Natro ile Üstün Özelliklere Sahip VDS Satın Al!

Natro ile üstün özelliklere sahip VDS paketlerini inceledikten sonra dilerseniz internet sitesinden sunucu sekmesine tıklayarak paketlere detaylı bir şekilde bakabilir ve fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Hangisinin sizin için daha avantajlı olduğuna karar vermekte zorluk çekecek olursanız telefon desteği alabilir ya da canlı destek ile iletişime geçebilirsiniz. Daha detaylı bilgilendirme almak, VDS satın al işlemini gerçekleştirmek, fırsat ve indirimlerden haberdar olmak için abone olabilirsiniz.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş