Uygulama ile Aç

Dijital içerik üreticileri vergi karmaşasından kurtaran banka hesabı: Dijital İşler Hesabı

Abone Ol

Akbank sosyal medyadan veya mobil uygulamalardan gelir elde eden kişilerin vergi işlemlerini otomatikleştiren ve birçok bankacılık işlemini ücretsiz sunan Dijital İşler Hesabı'nı hayata geçirdi.

Akbank, dijital içerik üreticilerinin ve mobil uygulama geliştiricilerinin kolay bir şekilde vergi ödeyebilmesi için Dijital İşler Hesabı’nı hayata geçirdi. Dijital İşler Hesabı sayesinde içerik üreticiler, yeni fikirler düşünürken vergi mevzuatlarına kafa yormak zorunda kalmayacak.

Gelir Vergisi Kanunu’nda yapılan düzenleme ile sosyal içerik üreticileri ve mobil uygulama geliştiricilerinin yıllık 880 bin TL’ye kadarki gelirlerine kazanç istisnası getirildi. Bu kişiler, şirket kurmadan ve vergi beyanında bulunmaya gerek kalmadan, bankalardaki özel hesapları kullanarak anında yüzde 15 oranında vergilendiriliyor. Akbank’ın Dijital İşler Hesabı, ilgili platformlardan yatan kazançların yüzde 15 vergisini otomatik olarak kesiyor. Böylece vergi işlemleri ile oyalanmadan zaman tasarrufu sağlıyor.

Akbank’ta bu özel hesabı açanlar, vergi ödemelerini kolayca takip edilebilmenin yanı sıra birçok bankacılık işlemlerine ücret ödemiyor. Ayrıca itopya.com'dan tüm alışverişlerinde artı 4 taksit gibi çeşitli imkanlardan faydalanabiliyor.

Akbank Dijital İşler Hesabı'nı kimler kullanabilir?

Dijital İşler Hesabı’nın avantajları neler?

Detaylı bilgi: Dijital İşler Hesabı

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
3 Yorumun Tamamını Gör