Uygulama ile Aç

Hidrojenli Mercedes-Benz GenH2 bir depoyla 1000 kilometreyi aştı

Alman otomobil devi Mercedes’in prototip olarak geliştirmiş olduğu kamyon modeli olan Mercedes-Benz GenH2, toplamda 1.047 km mesafe kat ederek bir rekor kırmış oldu.

Alman otomotiv devi Mercedes’in prototip olarak geliştirdiği Mercedes-Benz GenH2 modeli, 1.047 km mesafe kat etti.

Ayrıca bkz.

Piyasanın eski lideri Nokia’nın büyük umudu Lumia'ya ne oldu?

Daimler Truck, Wörth am Rhein'dan Dortmund, Hannover ve Hamburg üzerinden Berlin'e yapılan rekor sürüşle hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin uzun mesafeli karayolu taşımacılığını karbondan arındırmak için iyi bir çözüm olabileceğini gösterdi. Mercedes-Benz GenH2 kamyonu tamamen yüklendi ve izin verilen toplam 40 ton ağırlıkla yola çıktı. Hidrojen kamyonu bir depo sıvı hidrojenle 1.047 kilometre yol katetti ve bu rakam TÜV Rheinland tarafından onaylandı.

Mercedes konuyla alakalı “Dünyanın en büyük ticari araç üreticilerinden Daimler Truck, hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin uzun mesafe kara yolu taşımacılığında sıfır karbon hedefine ulaşmada sürdürülebilir bir çözüm olacağını kanıtladı. Prototip araç olarak geliştirilen ve kamuya açık kara yollarında trafiğe çıkma onayı alan Mercedes-Benz GenH2 kamyon, sıvı hidrojen yakıtıyla tek dolumla 1.047 km mesafe kat ederek test sürüşünü tamamladı. “Cellcentric” tarafından sağlanan yakıt hücresi sistemiyle çalışan ve sıvı hidrojen yakıt deposu sistemiyle donatılan Mercedes-Benz GenH2 kamyon, gerçek yol koşullarında ve 40 ton toplam brüt ağırlıkla tamamen yüklü bir şekilde hiç karbon salımı yapmadan test sürüşünü başarıyla geçti. Daimler Truck, Paris İklim Anlaşması’nı imzalayan şirketlerden biri olarak bu konudaki sorumlulukları yerine getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Şirket, 2039 yılına kadar küresel pazarlarda ulaşım faaliyetleri için karbon nötr yeni araçları pazara sunmayı hedefliyor. Elektrik bataryasıyla çalışan kamyonlar, uygun mesafelerde ve şarj seçenekleriyle planlanabilir güzergâhlarda düzenli uygulamaya dayanan dağıtım taşımacılığı ile uzun mesafeli taşımacılık faaliyetleri için ideal seçim olarak görülüyor. Bununla birlikte hidrojen yakıtına dayalı sürüş sistemleri, özellikle ağır hizmet taşımacılığı ve uzun mesafeli taşımacılık alanlarında daha esnek ve zorlu uygulamalar için daha iyi bir çözüm olarak değerlendiriliyor. Daimler Truck, bu enerji talebinin hızlı ve en uygun maliyetle karşılanması için her iki teknolojinin de etkin kullanımıyla mümkün olabileceğine inanıyor. Bu nedenle hidrojen yakıtıyla ve bataryayla çalışan araçlarla tutarlı ikili stratejiyi takip ediyor. Daimler Truck, ilk yakıt hücreli kamyonları önümüzdeki yıllarda müşterilere test ettirmeyi planlıyor. Mercedes-Benz GenH2 kamyonların seri üretim modellerinin ise bulunduğumuz on yılın ikinci yarısında tanıtılması planlanıyor.” şeklinde açıklama yaptı.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
4 Yorumun Tamamını Gör