Anlık Bildirim

IFA 2014 : Huawei'nin yeni devi Ascend Mate 7 duyuruldu

IFA 2014 : Huawei'nin yeni devi Ascend Mate 7 duyuruldu

Uzun süredir internette görselleri ve benchmark skorları paylaşılan Huawei'nin yeni devm amiral gemisi Ascend Mate 7, IFA 2014 fuarında resmiyet kazandı. Hem D serisi hem de Ascend serisinin genetik özelliklerini bünyesinde barındırdığı için Ascend Mate 7 modeli özellikleri ile dikkat çekiyor. 

Cihazın 6 inçlik Full HD ekranında yüzde 83 civarında bir kullanım alanı yakalanmış ki bu alanda Sharp Aquos Crystal'ın arkasından ikinci sıraya yerleştiğini belirtelim. 7.9mm kalınlığındaki alüminyum kaplama gövdesi ile Galaxy Note 4'den daha ince bir Phablet modeli ile karşı karşıyayız. Ancak ağırlık 185gr'a kadar çıkmış.

Ascend Mate 7 ile birlikte Huawei işlemci tarafında da dikkat çekici bir yeniliğe imza atmış. Kirin 920 yongaseti ile gelmesi beklenen cihazda 8+1 çekirdekli Kirin 925 yongaseti bizi karşılıyor. 1.8GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A15 ve 1.3GHz saat hızında çalışan 4 adet Corte-A7 çekirdeğinin yanında yongasetinde bir çekirdek daha mevcut. Ancak bu işlemci sınıfında değil. Daha iyi ses kalitesi için geliştirilmiş Tensilica HiFi3 Auto sinyal işlemcisi. Huawei yine de 8+1 şeklinde bir reklam sloganı kullanmış. Yongasetinde yine Mali-T628 grafik birimi bulunuyor.

Huawei Ascend Mate 7 iki farklı versiyonla gelecek. 16GB kapasiteli versiyonda 2GB RAM yer alırken 32GB kapasiteli modelde 3GB RAM bulunuyor. Harici kart girişi 3GB RAM versiyonda mevcut değil. Sony imzalı ve 5 lensli 13MP çözünürlükteki arka kameranın hemen altında ise parmak izi okuyucu yer alıyor. Parmak izi okuyucu gelişmiş bir sensör kullanıyor ve yüzde 80 daha hızlı tepki verebiliyor. Parmağınızı hızlı bir şekilde geçirseniz veya eksik geçirseniz bile sistem tanımlama yapabiliyor. 

Cihazın 4100mAh gücündeki bataryası da yine oldukça dikkat çekici. Ultra enerji tasarrufu modu ile batarya yüzde 10'un altına düştüğü zaman enerji düşkünü uygulamalar kapatılıyor ve daha uzun kullanım süreleri sağlanıyor. 

300Mbps hızlarına imkan tanıyan LTE Cat.6 desteği sunan cihazın Android 4.4 işletim sistemi üzerinde EMUI 3.0 arayüzü çalışıyor. Cihazın 2GB RAM versiyonu 499 Avro, 3GB RAM versiyonu ise 599 Avro fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Huawei 30'dan fazla ülkeye yeni amiral gemi modelini sunacağını açıkladı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1961 kez okundu.
31 kişi, toplam 39 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim