Uygulama ile Aç

Monster Abra A7 V14.3 incelemesi - RTX 3050Ti ve 12.nesil işlemci!

Abone Ol

Bu videoda Monster'ın yeni modellerinden biri olan Abra A7 V14.3'e yakından bakıyoruz. Core i7 12700H'den gücünü alan bu bilgisayar RTX 3050Ti ekran kartına sahip. Sizler neler düşünüyorsunuz?

Bu videoda Monster'ın yeni modellerinden biri olan Abra A7 V14.3'e yakından bakıyoruz. Core i7 12700H'den gücünü alan bu bilgisayar RTX 3050Ti ekran kartına sahip. Sizler neler düşünüyorsunuz?

Tasarımla başlayacak olursak üründe güçlendirilmiş plastik kullanılmış. Ürünün bütününde bu malzemeyi görüyoruz. Eliniz terli veya yağlı olduğunda parmak izi bırakabiliyor.  Ekrana baktığımızda 17.3 inç büyüklüğünde bir ekran ile burada karşılaşıyoruz. Ekranın üst tarafında da ön kameramız konumlandırılmış durumda. 

Ekran çerçeveleride sağ ve sol tarafta gayet ince ancak alt ve üst tarafta çerçeveler biraz daha kalın tutulmuş. Klavyeyle devam edecek olursak burada tam boy bir klavye görüyoruz. Basım hissiyatı oldukça güzel. Yazı yazarken veya genel kullanım yaparken rahatsız olmuyorsunuz.

Oyuncu odaklı bir ürün Bu klavye aydınlatma desteğine de sahip. Parlaklığı bence kabul edilebilir düzeyde. Tek bölge aydınlatma olarak geçiyor. Yazılım üzerinden renkleri ve modları özelleştirebilmek mümkün. 

Klavyenin sağ üst tarafında da güç ve mod butonu var. Mod butonu yardımıyla performans modları arasında geçiş yapabiliyorsunuz. 3 farklı performans modu bu üründe bulunuyor.

Klavyenin devamında ise boyutu büyük , kullanımı akıcı ve rahat olan Touch Pad yer alıyor . Normal kullanımlarınızda, internette gezinmek oldukça rahat ve konforlu. Oyun dışında mouse kullanmanıza gerek olmayacaktır diye düşünüyorum. Her zaman olduğu gibi iki ve üç parmak fonksiyonlarını desteklediğini de belirtmiş olayım.

Ağırlık olarak devam ettiğimizde de 2.5 Kg ağırlığıyla karşılaşıyoruz. Oyun bilgisayarı olduğunu düşündüğümüzde oldukça ideal bir ağırlığa sahip kendisi. Bu tarz ürünlerde donanımlar ön planda olduğu için soğutmada önemli hale geliyor. Ekran 17.3 inç olunca da 2.5 Kg ağırlığı açıkçası bana gayet kabul edilebilir geldi. 

Monster Abra A7 V14.3 modelinde 17.3 inç büyüklüğünde bir ekrana yer verilmiş. 1920x1080 çözünürlüğünde olan bu ekran MAT IPS bir panele sahip, 144 Hz’lik ekran tazeleme hızını destekliyor. 

Ekranda kullanılan panel sayesinde farklı açılardan ekranı görebiliyorsunuz. Renkler panelimiz nedeniyle oldukça canlı ve güzel görünüyor. MAT IPS panelleri bu nedenden dolayı seviyorum. Bunun da yanı sıra oyun odaklı geliştirilmiş bir ekran ancak oyun dışında da dizi, filmde de keyif alabileceğinizi düşünüyorum. 

Özellikle oyun tarafında 144 Hz’lik tazeleme hızı rekabetçi oyunlarda ve genel kullanımda akıcılığı önemli düzeyde etkiliyor. 

Geldik en önemli donanımlardan bir tanesi olan GPU yani ekran kartına. Ekran kartı biliyorsunuz performansı belirleyen önemli bir donanım. Bu bilgisayarda Nvidia’nın RTX 3050Ti 80W modeli karşımıza çıkıyor. 6 GB GDDR6 belleklere sahip olan bu ekran kartı toplamda 95W güç çekebiliyor.

Dynamic  Boost 15W seviyesinde bir etki yapabiliyor. Ben yapmış olduğum 3D Mark Time Spy testinde maksimum 86W seviyelerini görebildim.  

RTX 3050Ti’ın mobil tarafta TDP açısından farklı versiyonları var. Max Performans yani en üst TDP’li GPU bu bilgisayarda kullanılmış. Bu önemli bir detay. 

RTX serisi performans konusunda zaten Ray Tracing ve DLSS gibi büyük avantajları bizleri  buluşturuyor. Ben özellikle DLSS’in çok önemli bir olay olduğunu düşünüyorum. Kaliteyi bozmadan FPS yükseltebiliyor olması güzel. Oyun testlerinde sonuçları göreceğiz zaten. 

İçerisinde yer alan tensör çekirdekleri sayesinde de yapay zeka işlemleri hızlandırılıyor.  Eğer oyun dışında tasarım programlarında vakit geçirecekseniz Nivida Studio Driver versiyonunu kullanmanızı tavsiye ediyorum.

OYUN TESTLERİNE VİDEODAN ULAŞABİLİRSİNİZ!

Monster ABRA A7 V14. 3 modeli gücünü Intel'in geliştirmiş olduğu 14 çekirdekli yani 6 performans 8 enerji tasarruflu  12. Nesil Core i7 12700H  işlemcisinden alıyor. Taban işlemci gücü 45W ancak maksimum turbo güç olarak 115W’a ulaşabiliyor.

Ben Cinebench sırasında ölçüm yaptığımda maksimum 67W seviyelerini görebildim. İşlemci güçlü bir işlemci video kurgulama, oyun veya çeşitli profesyonel uygulamalarda işlerinizi sorunsuzca halledebilrisiniz. 

Cihazla birlikte tabii testlerde yaptım. Testler aşağıda yer alıyor. Sizler sonuçlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

RAM tarafında ürün içerisinde 16 GB büyüklüğünde bir RAM yer alıyor. Bu RAM 3200 Mhz çalışma frekans hızına sahip. Sizler isterseniz maksimum 64 GB’a kadar yüksetme yapabiliyorsunuz. 

Bana ulaşan üründe tek bir kanal kullanılarak 16 GB RAM yerleştirilmiş. Çift kanallı olduğu zaman performans ciddi şekilde artıyor. Eğer bu ürünü satın alırsanız çift kanallı RAM kullanmanızı tavsiye ediyorum. 

Depolama olarak baktığımızda 512 GB  büyüklüğünde SAMSUNG PM991A M2 SSD’ye yer verilmiş. PCI Express 3.0’a sahip olan bu SSD'nin değerleri aşağıda yer aldığı şekilde. PCI 3.0’ın yanı sıra PCI 4.0 desteği de bulunuyor. İsterseniz buraya disk takabilirsiniz. 

Üründe yazılım olarak Monster Kontrol Merkezi bulunuyor. Bu uygulama üzerinden ürünün performans, görüntü, klavye, pil ve cihaz bilgilerini kontrol edebiliyorsunuz. Oldukça işlevli bir uygulama. 

Merak edilen detaylardan biri de oyun bilgisayarlarının yük altındayken sıcaklıkları. Bu üründe Xcooling olarak adlandırılan bir soğutma sistemi bulunuyor. Soğutma performansıyla alakalı detaylar aşağıda yer alıyor. 

Ürün içerisinde 3 Hücreli 46.74 Whr pil yapısı bulunuyor. Kutudan çıkan adaptörde de 150W gücünde. Bu tarz bir ürün kullanıyorsanız tam gücü her zaman elde etmek istiyorsanız adaptörü yanınızda taşıyacaksınız. Bu güçlü ürünler için şart. 
 

(Güncellendi: )



Videoyu DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
10 Yorumun Tamamını Gör