Uygulama ile Aç

Çip yasası ABD senatosu onayından geçti: Amerika ve Çin'in çip savaşı kızışacak!

Abone Ol

ABD Senatosu, Çarşamba günü çip yasa tasarısını onayladı. Yarı iletken üretimi için çip üreticilerine 52 milyar dolarlık destek sağlayacak CHIPS yasasının detayları haberimizde.

Senato, Amerika’nın yarı iletken üretimini artırmayı ve bilimsel araştırmaları teşvik etmeyi amaçlayan 280 milyar dolarlık teknoloji harcamasına onay verdi.

ABD Senatosu, 64-33 oyla, Amerika’da ürün çıkarmak isteyen yarı iletken üreticilerine ve sektöre yatırım için %25 yatırım vergisi kredisi ile birlikte araştırma ve iş gücü geliştirme hibeleri için 52 milyar dolarlık yardım fonu sağlayacak bir yasa tasarısı olan CHIPS yasasını onayladı.

Çip üreticilerine 52 milyar dolar ödenecek

ABD şirketlerinin yurt içi yatırımlarını çekmeden, yurt dışında mağaza açmadan önce zamanın tükenmekte olduğu yönündeki yönetim uyarılarının ardından çip üreticilerine uzun süredir durdurulan 52 milyar dolarlık ödemeyi içeren yasa tasarısı çoğunluğun evet oyuyla meclisten geçti.

Mevzuat, yarı iletken finansmanına ek olarak araştırma ve iş gücü eğitimi için para ve 5G kablosuz ağ teknolojisini de içeriyor. Paketteki önemli hükümler arasında;

Biden: Çin'den ileride olacağız

Başkan Biden, Amerika’nın Çin ile rekabetini güçlendirmeyi amaçlayan yasaya ilişkin olarak “Onlarca yıldır bazı uzmanlar Amerika’da çip üretiminden vazgeçmemiz gerektiğini söylüyor. Buna hiç inanmadım. Üretim işi geri döndü. Bu yasa sayesinde onlardan daha fazlasına sahip olacağız” dedi.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
9 Yorumun Tamamını Gör