Uygulama ile Aç

İnternette Gezinirken Bir VPN Kullanmanız Neden Önemlidir

Advertorial Abone Ol

İnternet hem harika hem de korkunç bir yer oldu. Parmaklarınızın ucunda çok fazla kaynak var, ancak gözden uzak olan tehlikeler de var.

İnternet hem harika hem de korkunç bir yer oldu. Parmaklarınızın ucunda çok fazla kaynak var, ancak gözden uzak olan tehlikeler de var. Böyle tehlikelerden biri, daha fazla insan internete bağlandıkça büyümeye devam eden siber suçtur. Bu sadece bilgisayar korsanlarının birinin bilgisayar sistemine girmesini kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda masum kurbanlardan bilgi çalmalarını da kolaylaştırır.

Bunların olmasını önlemek için bazı basit önlemler alabilirsiniz, bunlardan biri internette gezinirken VPN kullanıyor olmak!

Neden VPN Kullanmalısınız

VPN olmadan internette gezinirken bilgilerimizin güvenli olmadığı defalarca kanıtlanmıştır. Peki  VPN kullanmanın en iyi yanı nedir? Telefonunuzdan bilgisayarınıza herhangi bir cihazda kullanılabilir! Tek yapmanız gereken, uygulamayı internette gezinti yaptığınız cihaza indirmek, ardından erişmeye çalıştığınız hizmet için kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmek. Böylece, bilgisayar korsanlarının tüm kişisel bilgilerinize erişemeyeceğini bilerek güvenle gezinebileceksiniz. Potansiyel risklerinizi önleyebilecek VPN'i indirmek için bu web sitesine göz atın.

1. VPN'ler İnternet Trafiğinizi Şifreler

Bir VPN'nin yapabileceği en iyi şeylerden biri, internet trafiğinizi şifrelemenize yardımcı olmaktır. Bu, yalnızca bilgisayar korsanlarının verilerinize erişmesini zorlaştırmakla kalmaz, aynı zamanda sizden önemli bilgileri çalma olasılığını da azaltır.

Çok kolay, tek yapmanız gereken VPN yazılımını indirip yüklemek ve ardından istediğiniz şifreleme düzeyini seçmek. Trafiğinizi şifrelemek söz konusu olduğunda 128-bit ile 256-bit arasında seçim yapabilirsiniz. Daha yüksek bir sayı daha iyi güvenlik anlamına gelir, ancak bu aynı zamanda sizin için daha yavaş bir bağlantı hızı anlamına gelir!

2. Bölge Kısıtlamalı İçeriğe Erişebileceksiniz

VPN'lerle ilgili bir başka harika şey de bölge kısıtlamalı içeriğe erişmenize imkan vermeleridir. Örneğin, bir sanatçı yeni bir şarkı yayınlarsa ve yalnızca bir ülkede (veya Spotify'da) mevcut ise, tek yapmanız gereken o ülkenin sunucusuna bağlanmaktır. Seyahat ederken Kanada dışında CBC'ye erişmek istiyorsanız, bir VPN kullanmak bunu gerçekleştirecektir. Google hizmetlerini kısıtlı olduğu yerlerde kullanmaya çalışıyorsanız, bir VPN size erişim sağlayacaktır.

3. Başkalarının Çevrimiçi Faaliyetinizi İzlemesini Engeller

Bir VPN kullanmanın bir başka büyük yararı, başkalarının çevrimiçi faaliyetinizi izlemesini engellemesidir. Örneğin, her şey için (bankacılık web siteleri dahil) aynı kullanıcı adını ve şifreyi kullanırsanız, kötü niyetli kişiler bu bilgileri çalabilir!

4. VPN, Herkese Açık Wi-Fi Ağlarını Kullanırken Sizi Koruyabilir

Herkese açık Wi-Fi ağları, internete erişmek için harika bir yerdir, ancak aynı zamanda kendi bir dizi tehlikeleriyle birlikte gelirler. Bu tehlikelerden biri, bilgisayar korsanlarının bilgilerinizi kolayca ele geçirip sizden çalabilmesidir!

VPN, tüm bu trafiği şifrelemenize olanak tanır, böylece herkese açık Wi-Fi kullanıcılarının internette gezinirken bu şeyler hakkında endişelenmelerine gerek kalmaz.

5. Bilgisayar Korsanlarının Bilgilerinizi Çalmasını Önler

Evet, internette gezinirken VPN kullanmanın birçok faydası vardır ancak en önemlilerinden biri, bilgisayar korsanlarının bilgilerinizi çalmasını engellemesidir. Bu, kredi kartı numaraları veya sosyal medya sayfaları ve e-posta hesapları için şifreler gibi bilgiler olsun, bunların korumasız olarak çalınması kolaydır!

6. ISP'niz (İnternet Servis Sağlayıcınız) Kullanımınızı İzleyemeyez

VPN kullanmanın bir başka avantajı da ISP'nizin ne yaptığınızı izleyememesidir. Bu küçük bir şey gibi gelebilir, ama aslında gerçekten önemlidir! Örneğin, biri Facebook'ta her gün ne kadar zaman harcadığınızı bilmek isteseydi, bunu ilk olarak internet kullanım verilerinize erişmeden yapamazdı.

En İyi VPN'i Nasıl Seçeceğinize Dair İpuçları

Sonunda VPN'i denemeye ve çevrimiçi hayatınızı daha güvenli hale getirmeye hazır mısınız? İşte en iyisini seçmek için bazı ipuçları:

VPN, internette gezinirken güvende olmak isteyen herkes için hayati bir araçtır. Daha iyi koruma, daha yüksek hızlar veya bölge kısıtlamalı içeriğe erişim istiyorsanız, bir VPN sizin için doğru olabilir! Almak kolaydır, tonlarca avantaj sunarlar ve sizi internette yıllarca güvende tutarlar.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş