Anlık Bildirim

İddia: BTK, 15 VPN servisini kapatma talimatı verdi

Türkiye'de telekomünikasyon sektörünü düzenleyip denetleyen kurum olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) operatörlere 15 VPN servisini engelleme talimatı verdiği bildirildi.
İddia: BTK, 15 VPN servisini kapatma talimatı verdi Tam Boyutta Gör
Türkiye'de telekomünikasyon sektörünü düzenleyip denetleyen kurum olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) tüm operatörlere yeni bir talimat gönderdiği ve bu talimatta 15 adet VPN servisinin engellenmesi istendiği belirtiliyor. Aktarılanlara göre bu karar bir mahkeme emri olmadan operatörlere iletilmiş durumda.

BTK’dan VPN kararı

Gazeteci Füsun Sarp’ın haberine göre BTK, 25 Kasım itibariyle tüm operatörlere belirttiği 15 adet VPN servisini engelleme talimatı verdi. Eğer son zamanlarda “VPN neden çalışmıyor?” diye soruyorsanız yaşadığınız problemin nedeni bu olabilir. Belirtilenlere göre BTK, operatörlere aralarında Proton VPN, TunnelBear VPN ve Hotspot Shield servislerinin de bulunduğu aşağıdaki listeyi iletti.

İddia: BTK, 15 VPN servisini kapatma talimatı verdi Tam Boyutta Gör
Bu listedeki 15 VPN servisinin engellenmesi istenirken operatörlerden ayrıca alternatif erişim yöntemlerinin sürekli olarak takip edilmesi ve trafik miktarındaki değişimin izlenmesi ve raporlanması da talep edilmiş durumda. “Alternatif erişim yöntemleri” ibaresinin ne anlama geldiği ve kapsamının ne olduğu ise belirsiz.

BTK’nın VPN engellemeleri esasında 2016 yılından beri devam ediyor. Ancak işleyiş ve hizmet verme prensibi nedeniyle VPN’lerin tamamen yasaklanması veya bütünüyle engellenmesi mümkün değil. Bununla birlikte eğer VPN’in ne olduğunu veya en iyi VPN programlarını merak ediyorsanız hemen üstte verdiğimiz ilgili bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23642 kez okundu.
63 kişi, toplam 81 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Proton VPN, TunnelBear VPN ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim