Uygulama ile Aç

Nasdaq, kripto para saklama hizmeti sunmaya hazırlanıyor

Abone Ol

ABD'nin en büyük üç borsasından biri olan Nasdaq, kurumsal müşterilere kripto para hizmeti sunacak. Nasdaq, bu hizmet için resmi başvuruları yaptı.

Son dönemde kripto para dünyasında birçok kurum kripto hizmetlerine ağırlık vermeye başladı. ABD'nin en büyük borsalarından Nasdaq, kurumsal müşterileri çekmek için ilk büyük kripto para hamlesini yaptı. Nasdaq, kripto saklama hizmeti sunmayı ve diğer hizmetleri genişletmeyi planlıyor.

Nasdaq, çeşitli kaynaklara göre kripto gözetimine geçmeyi planlıyor. Söz konusu hareket, kripto para birimlerinin ticaretini kolaylaştırmak yerine kripto alanında bir hizmet sağlayıcı olmak istiyor. 

Bu doğrultuda resmi başvurular yapıldı ve ABD'deki düzenleyicilerin onayı bekleniyor. Nasdaq aynı zamanda kripto para gözetimi araştırması Nasdaq Digital Assets ile birlikte kripto odaklı yeni bir bölüm kuruyor.

Ayrıca bkz.

Blok zinciri hackathonu başlıyor

Buna ek olarak Nasdaq; Coinbase ve FTX gibilerle rekabet etmek için bir pazar işletmek yerine kripto piyasası katılımcılarına teknoloji sağlamayı tercih etti. 

Ayrıca belirtmek gerekirse ABD’de ve küresel hisse senetlerinde piyasalar işleten firma, en az 2018’den beri kripto para birimi değişim yerlerine piyasa gözetim teknolojisi sağlayıcısı olarak hizmet verdiği için kripto para piyasasına yabancı değil.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
1 Yorumun Tamamını Gör