Uygulama ile Aç

Bir dönemin popüler uygulaması Evernote satıldı

Abone Ol

2010’lu yılların popüler not alma uygulaması Evernote bugün eski dönemlerini mumla arıyor. Sürekli eriyen bilançolar sonrasında çareyi kendisini satmakta buldu.

Not alma konusunda önemli adımlar atan ve 2010’lu yılların ortalarına kadar popülaritesini koruyan Evernote başarısını sürdüremedi. Birkaç yıldır durgunluk yaşayan firma bu hafta yeni sahibine devredildi.

Evernote dönemi bitiyor mu?

Mobil dünyaya not alma uygulaması olarak adımını atan Evernote, aradan geçen süre zarfında kendini çok geliştirdi ve not almanın ötesine geçti. Kısa sürede önemli bir büyüme kaydeden ve toplam değerlemesi 1.2 milyar dolara ulaşan Evernote, 220 milyon üzerinde aboneye çıkmış ve tarihindeki en yüksek gelir rakamlarını elde etmişti.

Ayrıca bkz.

Evernote önemli yöneticilerini kaybetti

Ne var ki 2016 yılından itibaren işler pek yolunda gitmemeye başladı. Hatalardan arındırılamayan mobil uygulamalar, bekleneni veremeyen abonelik sistemi, çok geç gelen ortak çalışma özelliği ve hızlı büyüyen rakipler firmayı zorlamaya başladı. Görevinden ayrılan üst düzey yöneticiler ve fonlama turlarında beklentilerin altında kalan finansmanlar işin tuzu biberi oldu.

Bu hafta yapılan açıklamaya göre Evernote platformu İtalya tabanlı Bending Spoons tarafından satın alındı. Bending Spoons daha çok Splice ve Remini gibi görsel düzenleme uygulamaları ile tanınıyor. Satın alım bedeli açıklanmadı ancak Evernote yeni çatısı altında şimdilik kendisini geliştirmeye devam edecek.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
14 Yorumun Tamamını Gör