Uygulama ile Aç

YÖK Başkanı, üniversitelerin ne zaman açılacağını ve eğitimin nasıl olacağını açıkladı

Abone Ol

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerin bahar dönemini uzaktan eğitimle tamamlamasına yönelik karar ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Özvar, bahar döneminin 20 Şubat Pazartesi günü uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, Nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de dahil edildiği hibrit sistem seçeneğinin değerlendirileceğini duyurdu. YÖK Başkanı ayrıca, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi.

Erol Özvar, depremden etkilenen öğrencilerin uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabileceğini söyledi. Ayrıca, açıklamaya göre, talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi.

Ayrıca bkz.

Garanti BBVA depremde hayatını kaybedenlerin tüm borçlarını sildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında depremzedelerin yurtlara yerleştirileceğini, üniversitelerin de bahar dönemini uzaktan eğitimle tamamlayacağını açıklamıştı. Bu karar hem üniversiteler hem de öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
9 Yorumun Tamamını Gör