Anlık Bildirim

Garanti BBVA depremde hayatını kaybedenlerin tüm borçlarını siliyor

Garanti BBVA, depremden etkilenen müşterilerine yönelik destek paketini açıkladı. Deprem bölgesindeki müşterilerin borçları faizsiz ertelenecek. Vefat edenlerin borçları silinecek.
Garanti BBVA depremde hayatını kaybedenlerin tüm borçlarını sildi Tam Boyutta Gör
Garanti BBVA, depremzedelere yönelik destek paketini açıkladı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların borçları silinecek. Bölgeye yaklaşık 10 milyar TL finansman desteği sağlanacak ve AFAD’a 650 milyon TL bağış yapılacak.

Depremde vefat edenlerin borçları silinecek

Deprem felaketinin yaşandığı bölgede hayatını kaybeden bireysel ve gerçek kişi ticari müşterilerin kredi ve kredi kartı borçları anapara dahil olmak üzere silinecek.

Depremde ağır hasara uğrayan il ve ilçelerdeki (Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçeleri) bireysel müşteri ve gerçek ticari işletmelerin kredi ve kredi kartı borçları, herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 31 Ağustos 2023’e kadar faizsiz 6 ay ertelendi. Depremden etkilenen diğer ilçelerde ve Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa ve Kilis şehirlerinde müşterilerin kredi ve kredi kartı borçları 1 ay süreyle faizsiz olarak ertelendi.

Depremde ağır hasara uğrayan 5 il ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki Garanti BBVA müşterilerinden 2023 yılı sonuna kadar kredi kartı ücreti ve pos ücreti tahsil edilmeyecek. Bankacılık işlemlerinde 31 Ağustos 2023’e kadar komisyon almayacak. Diğer tüm banka ATM’lerinden ücretsiz işlem yapılabilecek.

Garanti BBVA müşterileri, Garanti BBVA kredi kartları ile yapacakları bağış ödemelerini ücretsiz ve faizsiz olarak 6 taksite bölebilecek. Enkaz nedeniyle hizmet verilemeyen bölgelerde mobil araç şubeleriyle hizmet veriliyor. Toplamda 17 mobil şube kuruldu. Ayrıca deprem nedeniyle kimlik kartlarını kaybeden müşterilerimize istisna tanıyarak, bazı işlemleri kimliksiz yapabilme kolaylığı sağlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2799 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
deprem, banka ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim