İçişleri Bakanlığı, deprem esnasında mobil operatörlerin hizmet verememesi nedeniyle bir acil haberleşme uygulaması geliştiriyor. Uygulama, AFAD ismiyle yayınlanacak.
Avustralyalı bilim insanları tarafından geliştirilen bükülebilir beton, normal betondan 400 kat daha fazla bükülebilebiliyor. Yeni beton türü depremin yıkıcı etkisini azaltacak.
Linux Vakfı, IBM ve Grillo dün itibariyle deprem algılama ve erken uyarı teknolojilerini tüm dünyaya yayabilmek için geliştiriyor oldukları açık kaynaklı projeleri OpenEEW'yu duyurdular.
İBB tarafından yapılan çalışmayla 7.5 şiddetindeki bir depremin İstanbul'a etkisine dair senaryo hazırlandı. Simülasyona göre binaların yüzde 22,6'sı yıkılacak.
Düşük frekanslı sismik dalgaları tespit eden ve böylece daha detaylı yeraltı haritaları oluşturulmasını sağlayan yapay zekâ geliştirildi. Bilim insanları bu sayede CO2'yi yeraltında depolamayı umuyor.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) afet ve acil durumlarda kazazedelerin konum bilgisini AFAD, ilgili valilik ve 112'ye anında iletecek. Konu hakkındaki yasa teklifi Komisyon'dan geçti.
Türkiye’nin aktif deprem kuşağında yer aldığı bilinen bir gerçektir. Ülkemiz en aktif fay hatlarının da üzerinde bulunduğu bir alanda yani Anadolu’da bulunmaktadır. Yıllar boyu çeşitli bölgelerden gel
Bayraktar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 insansız hava araçları, Elazığ çevresini etkileyen depremi havadan kayıt altına aldı. Destek gereken bölgelerin belirlenmesinde kolaylık sağladı.
Elazığ, Malatya ve çevresini etkileyen depremin etkisiyle ortak deprem hattı kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ile iletişime geçildi.
Dün akşam saatlerinde ülkemizde gerçekleşen deprem ile iletişim ağlarına da ciddi yük binmeye başladı. İletişimin kesintiye uğramaması için AFAD, web tabanlı uygulamaların kullanılmasını tavsiye etti.
Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo, akıllı telefonlarında kullanılan FunTouch OS 10 arayüzüne deprem uyarısı özelliği getirmeye hazırlanıyor. Şirketin çalışmaları sadece bununla sınırlı değil.
Dünyaya interneti taşıyan deniz altı fiber optik kablolar sayesinde deprem tespitinin yapılabileceği bulundu. Araştırmacılar, şimdi 10 milyon km'lik kablo ağını kullanma peşinde.
İstanbul’da yaşanan depremin en çok etkilediği nokta GSM operatörleriydi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, operatörlerle bir araya gelerek acil durumlar için yeni çalışmalar yapacaklarını açıkladı.
Bir araştırma şirketinin deprem sonrası yaptığı ankete göre katılımcıların yüzde 47'si deprem sonrası yaşanan şebeke problemi nedeniyle operatörünü değiştirmeyi düşünüyor.
İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem 1999 yılında yaşananları hatırlattı ve bireysel olarak beklenen büyük depreme karşı hazırlıksız olduğumuzu gösterdi. Peki ya sonrası?
İstanbul'daki depremin ardından vatandaşlar, acil toplanma yerlerinin nereler olduğunu merak ediyor. E-Devlet acil toplanma alanı sorgulama sayfası ve detaylar haberimizde:
Dün İstanbul'da yaşanan deprem sonrası operatörleri eleştiri yağmuruna tutan vatandaşa bir mesaj da Tüketiciler Birliği Genel Başkanı'ndan geldi. Buna göre abonelerin operatörünü dava etme hakkı var.
5.8'lik deprem sonrası saatlerce hizmet kesintisi yaşayan Türk Telekom'dan özür açıklamaları gelmeye devam ediyor. Şirket bu kez de mobil abonelerine 10 GB internet tanımlanacağını duyurdu.
Deprem ve diğer doğal afetlerde bu uygulamalar hayat kurtarabilir. Şebeke çekmediği zaman iletişim kurabilmek ve yaralılara müdahale hakkında bilgi için bu uygulamaları telefonunuzda bulundurmalısınız