Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Bu klavye en kalitelilerinden biri! "Corsair K70 MK.2 incelemesi"

Bu videoda Corsair'ın en çok satan mekanik oyuncu klavye serisi K70'in güncellenmiş versiyonu K70 MK.2'nin tasarımını, malzeme kalitesi, yeni özelliklerini ve oyun performansını ele alıyoruz.
Her markanın yeni veya eski, çok tercih edilen, hatta gönüllerde taht kuran bir ürünü oluyor mutlaka. Corsair’ın K70 serisi de en çok satan, sevilen mekanik klavye serilerinden biri. Boşuna çok satmadı, malzeme kalitesi, deneyimi, performansı, bunlarla sevdirdi kendini. Ufak tefek makyajlanmıştı, yeni anahtarlarla güncellenmişti K70 ama sonunda büyük bir güncelleme aldı, şimdi incelememize geçelim.

Siyah-sarı, detaylı, alışılageldik kutusundan klavyenin kendisi, bilekliği, gri, üzeri tırtıklı, özetle daha tutucu ek başlıklar, başlıkları çıkarmak için aparat ve kılavuzlar çıkıyor, 2 yıl garantili.

104 tuşlu, Türkçe Q dizilimli bir klavye, klavyenin Türkçe dizilimli olması, bu hassasiyet önemli, hala bu hassasiyeti göstermeyen rakipleri mevcut. Siyah ve özel beyaz versiyonu var, beyazı Türkiye’ye gelse çok tercih edilir mi, sanmıyorum, gelebilir tabii ama şu an sadece siyahı var.

Kablosu 2 metrelik, bir klavyede gördüğüm en kalın, sıkı kumaş kaplamasıyla kaliteli ama biraz hantal bir kablo. Kalınlığının sebebi klavyenin üzerindeki USB portu.

Gövdesi siyah, eloksallı, yani bozulmaya, korozyona dayanıklı bir alüminyum malzemeden, hissiyatı, soğuk metal hissi gayet hoş. Malzeme kalitesi anlamında şahsen en iyilerinden biri olduğunu düşünüyorum, sağlamlık hissini de ciddi arttıran bir şey bu, tabiri caizse taş gibi klavye. Bileklik hafif yumuşak, kıvamında tutuculuk sağlayan bir dokuyla, ele denk gelen kısımlar da desenle kapalı. İsterseniz kullanın, isterseniz çıkartın bilekliği, kullanmayın, tercih sizin.

Altı sert plastik, kendi kablosunu değil de kulaklık olur, fare olur, kablo yönlendirebileceğiniz ızgaralar var. Açılabilir ayaklarındaki kauçuk malzeme, diğer kauçuk topuklar gayet geniş tutulmuş,  gerekli tutunmayı sağlıyor, klavye sağa sola gezmiyor.

Üstünde bir USB 2.0 portu da var, yine mesela kablosuz kulaklığın, farenin alıcısı bağlanabilir, hızlı dosya aktarımı için değil ama kullanılır, gerçi yeni nesilde 3.0’a güncellenebilirdi.

Sol üstte profil, aydınlatma ve oyun modu tuşu var. Klavyeye 8MB bellek entegre edilmiş, profil ayarları, aydınlatma, klavyede ekstra makro tuşları yok, makro kullanan biri olmadığım için bence büyük bir eksiklik değil ama halihazırdaki tuşlara atarsanız makrolar klavyeye kaydoluyor. 3 kademeli olarak aydınlatma şiddetini ayarlayabiliyorsunuz veyahut kapatabiliyorsunuz. Oyun modu tuşu da Windows tuşu gibi oyun sırasında yanlışlıkla basabileceğiniz tuşları devreden çıkarıyor.

Corsair logosu da artık RGB’li, RGB’nin pençesinden hiçbir şey kaçamıyor. Alüminyumdan gövdeden ayrı, parlak bir yüzeyde, daha güzel görünüyor açıkçası. Caps Lock, Num Lock LED’leri ardından multimedya butonlarına geliyoruz, en sevdiğim kısım.
Çünkü uzun zamandır ekstra tuşsuz butonsuz, mesela ses yükselt, kıs, müzik geç, geri gel gibi gibi, her şey için FN kombinasyonu gerektiren bir klavye kullanıyordum. Butonlar yüksek, normal tuşlardan biraz daha sert ama erişmesi kolay butonlar. Susturma butonu da var, tamam ama ses ayarı scroll’ü net, çok güzel, hiçbir rakibinde bundaki gibi böyle kaliteli ve eski, analog cihazların verdiği o hoş hissiyatı vermiyor, alışkanlık sebebi diyebileceğim bir şey.

RGB telefonlara kadar girdi, klavyelerde doğal bir şey artık Anahtar gövdeleri şeffaf malzemeden, LED’ler hem gövdeyi aydınlatıyor hem de alüminyum yüzeye yansıyor. Işık şiddetleri orta-iyi arası, her türlü ortamda varlık gösterebiliyorlar.
iCUE arayüzünden gökkuşağı, renk dalgası, yağmur gibi birçok efekti seçebiliyorsunuz, isterseniz teker teker her tuşa renk atayabiliyor, kendi temanızı oluşturabiliyorsunuz. Işık şiddeti üç kademeli, arayüzünde istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz gibi görünse de aslında yine üç kademeli, sorun edilecek bir şey değil.
Uyumlu diğer Corsair ekipmanlarla eşlenik çalışabiliyor aydınlatması, Far Cry 5’te mesela kasanızdaki Corsair marka fanlar, LED şeritler oyuna özel temayla renkleniyor, olan bitene tepki veriyolar ama uyumlu olduğu oyun sayısı hala çok az, 4-5 tane, uzun zamandır da pek bir gelişme göremedim açıkçası, bu konuda Razer’dan, Logitech’ten geride hatta bence her şeyde önde, bir tek bu konuda geride.

Çok önemli bir soruyu karşılaştırarak cevaplayalım, eski K70 ile aralarındaki fark ne peki? Corsair K70 incelememi de izleyebilirsiniz tabii ama şöyle bir yan yana koyalım klavyeleri. Malzeme kalitesi olarak aynı, metal yine metal, hissiyat yine tepeye oynuyor, MK.2’de parlak kesim yapılmış. Bilekliğin dokusu ve tasarımı biraz değişmiş.
Corsair logosu artık aydınlatmalı, görsele oynanmış yani. Profil tuşu yoktu, bellek yoktu içerisinde, artık hem o tuş var, hem de diğerleriyle beraber basmaları daha kolay hale getirilmiş. Multimedya tuşları da aynı şekilde elden geçirilmişler, K70’de de basmaları zor değildi ama şimdi yükseltilmişler, daha az efor sarf ederek basabiliyorsunuz tuşlara. Ses ayarı K70’de biraz daha ağırdı, MK.2’de daha yumuşak ama aynı hassasiyeti, o keyifli hissi korumuşlar. K70’de kabloları yönlendirebileceğiniz yuvalar yok, MK.2’de var, detaylardan biri de bu. Bunların dışında bir farkları var mı, görünürde yok.

Başlıklar ve anahtarlar. Font kalınca bir font, çok abartılı bir font değil. Başlıklar ABS malzemeden, ABS için yeterince kaliteli, rakiplerinde de olduğu gibi, isterseniz PBT Double Shot, özetle daha kalın yapıda, daha kaliteli başlıklar alıp değiştirebilirsiniz. Anahtarlar Cherry MX RED anahtarlar, en azından elimdeki test ürünü böyle, Silent, Blue, Brown, Speed ve Red şeklinde seçenekleri var zaten.
RED, yani kırmızı anahtarlar toplamda, hareket noktalarından 4mm yükseklikteler, 2mm’de basılmış oluyorlar. Cherry MX Blue’dan, Razer Green Switch’ten hafif, Razer tarafında Orange Switch ile ağırlık, ses ve basım noktası olarak benzerler. Daha önce incelediğimiz K70’de MX Speed anahtarlar var, 1.2mm’de tuşa basılmış oluyor, yani aslında daha tepkisel bir anahtar. Klavyenin sesi önemli, ses testi yapalım.

Mekanik klavye oyun özellikle için alınır. League of Legends ve DOTA gibi oyunlarda yetenek kullanma süreniz de önemli tabii ama daha çok kombolarda bu klavyelerin hızları, tepkisellikleri ortaya çıkıyor. League of Legends gayet iyiydi, Kha’Zix ve Leblanc gibi kombo gerektiren şampiyonlarda, mesela Kha’Zix’de atlıyorum, düşmanı avlıyorum ve yetenek süresi sıfırlandığı için hemen geri zıplıyorum, geleneksel, membran klavyeler bu kombonun hızlı gerçekleştirilmesine, elleriniz çabuk olsa da engel oluyor mesela, sizi sınırlıyor yani.

Favorim Overwatch. Yetenekliyseniz yeteneğinizi sergilersiniz, K70 MK.2 bunun için iyi bir altyapı sunuyor. Anahtarların resetlenme, yani bastıktan sonra ilk konumlarına dönme sürelerinde de herhangi bir sorun gözlemlemedim. Geri dönüt hissiyatı daktilo misali MX Blue ve Razer Green Switch gibi vurgulu değil ama yine sert bir yüzeye indiğinizi hissettiriyor. Ses olarak etrafınızı MX Blue ve Green Switch kadar rahatsız etmez, tabiri caizse o kadar kafa ütülemez. Tuşların yerlerindeki oynama payı gayet az, oyun oynarken, yazı yazarken isabetlilik konusunda hiçbir sorunu yok.

Corsair K70 MK.2. K70’in güncellenmiş hali, bence en etkili güncelleme multimedya tuşlarına gelmiş, kullanıcıların geri dönütleri dikkate alınmış gibi görünüyor. Malzeme kalitesi konusunda akılda soru işareti bırakacak bir ürün değil kesinlikle. Aslında performans olarak geçtiğimiz nesillere göre bir artısı yok, performansı, hissiyatı, geri dönütü büyük ölçüde belirleyen şey anahtarlar, Cherry MX Red’i 2008’den bu yana biliyoruz. Oyuncu olup, yeteneklerinin sınırlanmasını istemeyen, iyi geri dönütleri, tepkiselliği seven ama klavyesinin hem ergonomik hem de gürültü anlamında konforlu olmasını isteyenler için tepeye oynayan klavyelerden biri. Videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 900-1000TL civarında ama güncel fiyatına mutlaka kendiniz bakın, Dolar-TL dalgalı arkadaşlar.
Corsair K70 MK.2, şu an piyasaya çıkıp, ben en iyi mekanik klavyelerden birini alacağım dediğinizde gösterilebilecek birkaç klavyeden biri, fiyatı da o raddede belirlenmiş, klavyeye yapılan yatırımın iyi bir yatırım olduğunu düşünüyorum, sonuçta kolay kolay eskiyen, bozulan bir şey değil, 4 senelik K70 çatır çatır çalışıyor. Rakibi Razer Blackwidow V2, yumuşak, yastığımsı bileklik açıkçası cezbedici, tepkisellik anlamında kafa kafayalar ama plastik gövdesi, verdiği hissiyat bence K70 MK.2 kadar iyi değil. İyi bir klavye sizi iyi bir oyuncu yapmaz arkadaşlar ama yetenekli ve zamanla, milisaniyelerle yarışan bir oyuncunun elinde iyi bir silah haline gelebilir mekanik klavyeler, K70 ile MK.2 arasındaki fiyat farkına değer mi, bu kararı size bırakıyorum lakin ikisi de çok iyi, uzun vadede tavsiye edebileceğim klavyeler.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim