Anlık Bildirim

CyanogenMod da Android 6.0 sürümüne geçiş yapıyor

Güncellemeden umudunu kesen Android kullanıcılarının yegane dostu CyanogenMod, Android 6.0 işletim sistemini temel aldığı CM 13 sürümlerinin dağıtımına başlıyor.

Google'ın Android 6.0 Marshmallow işletim sisteminin kaynak kodlarını yayımlamasının ardından üreticiler kolları sıvarken, Cyanogen tarafında da hareketlilik başladı. Geliştirici ekip, Android 6.0 tabanlı CyanogenMod 13 erken sürümlerini duyurdu.

Erken sürümler şu an için sadece 7 cihaz ile sınırlı. Ekip yoğun bir şekilde çalışıyor ve gelecekte çok daha fazla Android cihazı bu listeye eklenecek. Cihaz listesi şu şekilde:

OnePlus One
Nexus 7 
LG G4
Galaxy Tab Pro 8.4 
LG GPad 7.0
LG G3 Verizon 
Moto X 2014 

Geliştiriciler CM 12.1 YOG4P veya CM 12.1 YOG7D sürümlerinde olanların daha kararlı CM 13 sürümünü beklemesini istiyor. Snapshot olarak adlandırılan bu sürüm Ocak ayı ortalarında gelecek. 

Diğer CM 12.1 sürümlerinde olanlar ise Xposed, OpenGapps tüm eklentileri güncelledikten sonra formatlama yaparak yeni erken sürümleri yükleyebilecekler. Ayrıca resmi olmayan CM 13 portları kullananlar varsa cihazlarını tamamen formatlamaları gerekiyor. 

Android 6.0 ile gelen pek çok yenilik CM 13 sürümlerinde de olacak. Ultra güç tasarruf modu Doze, her izni ayrı değerlendirebildiğiniz yönetim sistemi, entegre parmak izi okuyucu desteği, yeni bir bellek yönetimi, gelişmiş Google Now asistanı bunlar arasında sayılabilir. İlgili sürümlere kaynak linki üzerinden erişebilirsiniz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4799 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cyanogen, cyanogenmod ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim