Anlık Bildirim

Yakınlık sensörü yerini ultrasonik sensörlere bırakabilir

Akıllı telefonlar yeni teknolojilerle birlikte onlarca sensörü içerisinde barındırmaya başladı. Her konuda gelişen cihazlar sensör konusunda da yeni teknolojilere açık.
Yakınlık sensörü yerini ultrasonik sensörlere bırakabilir
 
Günlük hayatımızdan bir çok veriyi toplayarak işleyen akıllı telefonlar bu işlemin sonucunda daha iyi bir kullanım deneyimi sunmayı amaçlıyor. Norveçli girişim şirketi Elliptic Labs'ın geliştirdiği yeni ultrasonik sensör ise akıllı telefonları inceltmeyi ve daha iyi bir kullanım deneyimi sunmayı amaçlıyor.
Elliptic Labs'ın çözümünü aslında bugün kullanılan yakınlık sensörleri ile benzer bir şekilde çalışıyor. 23kHz ve 35kHz frekansları arasındaki ultrasonik frekansları tarayan sensör bu sayede yaklaşan cismi fark edebiliyor. Telefon üzerindeki yazılım ise sahip olduğu bilgiler sayesinde yaklaşan cismin türünü belirleyerek yanlış kullanımı engelliyor.

Yakınlık sensörü yerini ultrasonik sensörlere bırakabilir
 
Telefonun ön yüzeyi dahil her yüzeyinde kullanılabilen bu sensörler yaygın olarak kullanılırsa artık ön kısımda bulunan siyah yakınlık sensörlerine elveda diyeceğiz. Bu durum hem telefonlara daha temiz bir görüntü sağlayacak hem de daha ince yapısıyla üreticilere avantaj sunacak.
Ultrasonik sensörlerin düşük güç tükettiğini de belirtmekte fayda var, ayrıca bu sensörler doğru yazılımların geliştirilmesi halinde tam olarak dokunmadan etkileşime geçmek için de önemli bir fırsat sunuyor. Hatırlayanlar olacaktır daha önce üreticiler telefonların ön yüzeyindeki sensörler ile ekrana dokunmadan bazı kullanım senaryolarının önünü açmak istemişti. O günlerde amiral gemisi modellerinin sunumlarında gösterilen özelliği bugün dile getiren kimse yok. Ultrasonik sensörlerin bu deneyimi arttırmasıyla birlikte benzer özellikler de yeniden gündeme gelebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim