Anlık Bildirim

Massachusetts'in dünyayı daha iyi hale getirmesi için 5 milyar dolar gerekiyor

Dünyanın en önemli eğitim ve bilim kurumlarından birisi olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü dünyayı ve insanlığı daha iyi yapabilmek için kolları sıvamış durumda.
ABD'de yer alan ve dünyanın sayılı eğitim kurumları arasında gösterilen Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) özellikle bilim, mühendislik ve ekonomi alanlarında dünyaya yön veren isimleri yetiştirmesiyle biliniyor. Dünyanın ve insanlığın gidişatını daha iyi bir noktaya taşımak isteyen kurum bu yolda "Campaign for a Better World"'ü (Daha iyi bir dünya kampanyası) başlattı.
Bu önemli kampanya için öngörülen maddi tutar ise 5 Milyar dolar. Dünyayı daha iyi bir hale getirme planı 6 aşamadan oluşuyor. Bu aşamalar bilimi keşfetmek, dünyanın sağlığı, insan sağlığı, yenilik ve girişimcilik, "öğren, öğret ve yaşa" ve MIT'nin çekirdeği şeklinde isimlendirilmiş.
Bilimi keşfetmek aşamasında beyin yaşlanması, Güneş Sistemi dışındaki gezegenler ve protein etkileşimini gibi ilginç bilimsel konular yer alıyor. Dünya sağlığı aşamasında ise sürdürülebilir tüketim arayışı ve iklim değişikliğini önleyecek çevresel çözümler üzerinde çalışılacak.  İnsan sağlığı aşamasında genetik dizilim, uygun ve erişilebilir hastalık testleri, yaygın hastalıkların azaltılması gibi çalışmalar var.
Kalan 3 aşama ise bu geliştirmelerin planlaması, sonraki nesillere aktarılması ve MIT için önemi gibi konuları ele alıyor. Üniversite şu ana kadar 5 Milyar dolarlık tutarın 2.6 Milyar dolarını toplamış durumda ve bağışları kabul etmeye devam ediyor. Projeyi incelemek isteyenler kaynak linkinden web sayfasına ulaşabilirler. Bağışta bulunmak isteyenler ise buraya tıklayarak bağış sayfasına göz atabilir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7136 kez okundu.
18 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mit, massachusetts teknoloji enstitüsü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim