Uygulama ile Aç

Samsung sektörün en yoğun NAND belleğini geliştirdi

Abone Ol

Samsung ağırlıklı olarak kurumlara ve otomotiv sanayiine yönelik olarak 1Tb kapasiteli V-NAND bellek duyurdu ki sektörün en yoğun belleği olduğu belirtiliyor.

NAND bellek sektöründe 3D yani istifleme yöntemi benimsendi benimseneli bellek yoğunluklarında önemli artışlar yaşanıyor. Samsung sektörün en yoğun NAND belleğini hacimli üretime sokuyor.

1Tb V-NAND bellek

Samsung’un sekizinci nesle geçişini temsil eden yeni V-NAND bellekler TLC yani hücre başına 3-bit kapasite yoğunluğunu temel alıyor. Dikey istiflemenin de etkisiyle 1Tb TLC V-NAND bellek modülü elde edilebilmiş. Böylece sektörün en yoğun kapasitesine ulaşılmış. Samsung kaç katmanlı NAND kullandığını açıklamamış.

Ayrıca bkz.

Samsung marja odaklanmak istiyor

3D ölçekleme teknolojisi ile hücrelerin arasındaki çakışmayı engelleyen Samsung daha yüksek verimliliğe ulaşmış. Toggle DDR 5.0 arayüzü sayesinde de veri aktarımı 2.4Gbps seviyelerine çıkıyor. Ayrıca PCIe 4.0 ve PCIe 5.0 performans kriterleri de karşılanmış oluyor.

Samsung yeni bellek modüllerini işletme sunucularına ve özellikle otomotiv sektörüne tedarik edeceğini açıkladı. Son kullanıcı tarafında ise farklı versiyonlarını görmemiz mümkün olabilir.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
3 Yorumun Tamamını Gör