Uygulama ile Aç

AB resmen onayladı: 2024 yılından itibaren elektronik cihazlar USB-C ile gelecek

Abone Ol

Avrupa Komisyonu tek bir şarj portu konusunda nihai kararını verdi. 2024'ten itibaren AB'de satılan tüm cihazlarda bir USB-C bağlantı noktası bulunacak.

Avrupa Birliği nihayet tüm elektronik cihazlar için tek bir bağlantı noktasını onayladı. Bu, 2024'ten itibaren AB'de yalnızca USB-C bağlantı noktasına sahip akıllı telefonlar, tabletler, kulaklıklar ve diğer cihazların satılacağı anlamına geliyor. Bunun istisnası ise portun kendisinden daha ince olan cihazlar olabilir.

Ayrıca bkz.

USB 4 2.0 yeni özellikleri açıklandı: Hızlar 120Gbit'e çıkıyor

AB, tek bir şarj cihazı konektörüne sahip olmanın kullanıcı rahatlığını artırmanın yanı sıra elektronik atıkları da önemli ölçüde azaltacağına inanıyor - en son rakamlara göre, kullanıcılar ekstra şarj cihazları için yılda 250 milyon Euro harcıyor ve bu da 11.000 ton "fazla" adaptör ve kablonun atılmasına neden oluyor.

USB-C portu ile gelecek olan elektronik cihazlar

Öte yandan alınan bu resmi karar, iPhone modellerini Lightning bağlantı noktası ile donatan Apple'ın 2024 yılına kadar USB-C'li iPhone modellerini piyasaya sürmesi gerektiği anlamına da geliyor. Analist Ming-Chi Kuo ve Bloomberg muhabiri Mark Gurman'a göre bu 2023 gibi erken bir tarihte gerçekleşebilir.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
13 Yorumun Tamamını Gör