Uygulama ile Aç

AMD FSR 3.0 detaylanıyor: 2 kat performans artışı ve daha fazlası

Abone Ol

Ekran kartı pazarının önde gelen isimlerinden AMD, 2023 Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda (GDC) bir sonraki yükseltme teknoloji FSR 3.0 için yeni ayrıntılar paylaştı.

AMD ve Nvidia arasında yaşanan rekabet, yerini ölçeklendirme teknolojilerine bırakmış durumda. Bu bağlamda AMD'nin bu yıl piyasaya süreceği en önemli teknolojilerden biri olan FSR 3.0 için yeni ayrıntılar paylaşıldı. Peki FSR2'nin halefi ve DLSS3'ün merakla beklenen rakibi, neler sunacak? Gelin yeni gelişmelere hep beraber bakalım. 

FSR 3.0 detayları netleşmeye başladı

Bilindiği üzere Nvidia, DLSS 3.0'a ek olarak oyunlarda alınan FPS'i büyük oranda arttırmayı hedefleyen Çerçeve Oluşturma teknolojisi ile karşımıza çıktı. FSR 3.0 ise yaklaşık dört ay önce duyurulmasına rağmen, teknoloji hala aktif geliştirme aşamasında ve resmi olarak kullanıma sunulacağı tarih bilinmiyor. Ancak görünüşe göre AMD, geniş bir GPU yelpazesine destek sunmaya devam edecek.

Ayrıca bkz.

AMD’ye göre yapay zeka gelecek 10 yılın en önemli şeyi

Yakın tarihli Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda (GDC) AMD, FSR 3'ün MIT lisansı aracılığıyla açık kaynak olacağını doğruladı. Bu durum bizlere, yükseltme teknolojisinin ücretsiz olarak herkes tarafından kolayca düzenlenebileceğini gösteriyor.

Ayrıca AMD, FSR 3.0 için hedeflenen oyun deneyiminin çok daha akıcı olacağını ve 2 kat daha fazla performans sunacağını söylüyor. Bu noktada özellikle gecikme sürelerine yoğunlaşan kırmızı ekip, FSR2'den FSR3'e geçişi de olabildiğince kolay hale getirecek. Böylece yeni ölçeklendirme teknolojisinin DLSS 3.0'a karşı pazara hızlı bir giriş yaptığını görebiliriz. Ancak tüm ayrıntılar için bir süre daha beklememiz gerektiğini belirtelim.


Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
24 Yorumun Tamamını Gör