Anlık Bildirim

AMD FSR 3.0 için bomba iddia: Kare oluşturma sunabilir!

AMD'nin yaklaşmakta olan çözünürlük ölçeklendirme teknolojisi FSR 3.0, Nvidia DLSS 3.0'a benzer şekilde kare oluşturma teknolojisine sahip olabilir. İşte detaylar
AMD FSR 3.0 için bomba iddia: Kare oluşturma sunabilir! Tam Boyutta Gör
AMD ve Nvidia arasında yaşanan sıkı rekabet, yerini ölçeklendirme ve yapay zeka teknolojilerine bırakmış durumda. Bu bağlamda AMD'nin bu yıl piyasaya süreceği en önemli teknolojilerden biri olan FSR 3.0, rakibi DLSS 3.0'a zorlu günler yaşatabilir. Bugün GitHub platformunda, FSR 3.0'ın kare oluşturma teknolojisine destek sunacağını gösteren bazı ilginç detaylar ortaya çıktı. 

FSR 3.0 kodlarında keşfedildi

GPUOpen kodunda yer alan detaylara göre FSR 3.0, 1'den fazla enterpolasyonlu kare oluşturma yeteneğine sahip olabilir. Ayrıca kod satırında bu rakamın dört adete kadar ulaşabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla ölçeklendirme teknolojisi, her gerçek kare için 4 adede kadar enterpolasyonlu kare üretebilecek.

AMD FSR 3.0 için bomba iddia: Kare oluşturma sunabilir! Tam Boyutta Gör
Bilmeyenler için Nvidia DLSS 3.0 ile birlikte tanıtılan kare oluşturma teknolojisi (Frame Generation), önceki karelerin görüntüsüne bakarak, yeni bir kare üretilmesini sağlıyor. Tabii ki tüm bu uygulama, tensör donanımı ve yapay zeka desteğiyle gerçekleşiyor. Ancak kullanıcıların kare oluşturma değerini 1'den daha yüksek bir rakama yükseltmesi henüz mümkün değil.

Nvidia DLSS 3.0'a rakip olabilir

AMD'nin ise FSR "FiedilityFX Süper Çözünürlük" için herhangi bir yapay zeka planı bulunmadığını belirtelim. Nitekim FSR 1 ve 2.0, donanımdan bağımsız bir şekilde geniş bir GPU yelpazesine destek sunuyor. Ancak FSR 3.0'ın daha önceki sürümlere kıyasla sürücü tarafında entegre olabileceği aktarılıyor. Bu olduğu taktirde, teknolojinin Intel/NVIDIA donanımlarına destek sunmayacağını söyleyebiliriz.

Ayrıca AMD, FSR 3.0 için hedeflenen oyun deneyiminin çok daha akıcı olacağını ve 2 kat daha fazla performans sunacağını söylüyor. Özellikle gecikme sürelerine yoğunlaşan kırmızı ekip, FSR2'den FSR3'e geçişi de olabildiğince kolay hale getirecek. FSR 3.0'ın ne zaman tamamlanıp oyunlarda tanıtılacağını ise henüz açıklamadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8253 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, Nvidia DLSS 3.0 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim