Uygulama ile Aç

Apple'a bir darbe daha! Hindistan iPhone'lar için USB-C şartı getirebilir

Abone Ol

USB-C yasasının Avrupa Birliği'nde onaylanmasının ardından, benzer bir karar da Hindistan'dan gelebilir. Hükümet yetkilileri, geniş bir fikir birliği sağlandığını duyurdu.

Günümüzde Android telefonlar, modern dizüstü bilgisayarlar, sarj adaptörleri ve birçok teknolojik cihazda karşımıza çıkan USB-C standardı, her geçen gün daha popüler hale geliyor. Teknoloji dünyası yavaş yavaş tek bir bağlantı noktasını kullanmaya başlarken, bu durum Apple’ın işlerini daha da zorlaştıracak gibi gözüküyor.

Hindistan, Apple'ı USB-C standardına zorlayabilir

Bilindiği üzere Avrupa Birliği, kısa bir süre önce iPhone'larda Lightning bağlantı noktası yerine USB-C kullanılmasını zorunlu kılan bir yasa çıkardı. Şimdi de benzer bir hamle Hindistan’dan gelebilir. Bildirilenlere göre yakın zamanlı bir basın açıklamasında Hindistan Tüketici İşleri Bakanlığı Gıda ve Kamu Dağıtımı Sekreteri Rohit Kumar Singh, “Paydaşlar arasında akıllı telefonlar gibi elektronik cihazlar için bir şarj bağlantı noktası olarak Type-C’nin benimsenmesi konusunda geniş bir fikir birliği ortaya çıktı.” sözlerini dile getirdi.

Ayrıca bkz.

iOS 16.2 Beta 3 yayınlandı! İşte yenilikler

Hindistan'dan gelecek yeni karar her ne kadar önemli olsa da, Apple'ın planlarını değiştirecek gibi görünmüyor. Zira şirkete yakın kaynaklar, tüm iPhone 15 modellerinin Lightning bağlantı noktası yerine USB-C standardına sahip olacağını söylüyor. Ancak yine de Apple, Pro ve Pro Max modellerinde değişikliğe gidebilir.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
8 Yorumun Tamamını Gör