Uygulama ile Aç

Sohbet robotlarıyla düşük kaliteli içerik üreten siteler çoğaldı: İnternet çöplüğe dönüyor

Abone Ol

ChatGPT gibi yapay zekaya sahip sohbet robotları "ucuz içerik" üretme aracına dönüştü. Düşük kaliteli içerik üreten sitelerin çoğalmasıyla internet hızla çöplüğe dönüyor.

Haber kaynaklarını "içerik kalitesi" açısından değerlendiren NewsGuard araştırma kuruluşu "ucuz içerik" oluşturmak için ChatGPT gibi yapay zeka araçlarını kullanan 49 site tespit etti. Analistler bu tür spam sitelerinin sayısının gelecekte daha da artacağını öngörüyor.

Ayrıca bkz.

ABD polisi sürücülere ücretsiz Apple AirTag dağıtıyor

Yapay zekaya sahip sohbet robotları, içerik ajansları tarafından reklam geliri elde etmek umuduyla haber makaleleri ve blog gönderileri oluşturmak için giderek daha sık kullanılmaya başlandı. Ancak bu içeriklerin kalitesiz ve yanıltıcı olması internetin kirlenmesine yol açıyor.

Her gün yüzlerde işe yaramaz makale yayınlanıyor

NewsGuard'a göre bu tür siteler çeşitli konularda büyük miktarlarda düşük kaliteli içerik üretiyor ve her gün tekrarlayan ifadeler içeren yüzlerce makale yayınlıyor. Tüm bunlar yapay zeka araçlarının kullanıldığının bir göstergesi.

Uzmanlara göre bu siteleri oluşturanlar hangi tür içeriklerin tutacağını bulmak için denemeler yapıyor. Sıfır maliyetle içerik üretme olanağına kavuşan bu kişiler görünen o ki interneti işe yaramaz makalelerle doldurmaya devam edecekler.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
17 Yorumun Tamamını Gör