Anlık Bildirim

ChatGPT'nin Türklere küfür ettiği iddia edildi

Son zamanların popüler yapay zeka sohbet botu ChatGPT'nin, Türk bir kullanıcıya ve Türklere küfür ettiği iddia edildi. Ekşi Sözlük'te iddiayı ortaya atan yazar olayın detaylarını anlattı.
ChatGPT, Türklere küfür etti mi? Tam Boyutta Gör
Son zamanların popüler yapay zeka sohbet botu ChatGPT'nin, Türk bir kullanıcıya ve Türklere küfür ettiği iddia edildi. Ekşi Sözlük'te iddiayı ortaya atan mmcevik07 isimli yazar, ChatGPT'nin kodlama yeteneklerini test etmek için sorular sorduğu sırada bir anda alakasız bir bir biçimde küfür etmeye başladığını belirtti.

En başta atılan ekran görüntülerinden diyaloğun sahte olduğu iddia edilse de, yazar konuşmanın arşivini paylaştı. Konuşmanın devamında ChatGPT'nin özür dilediği ve daha sonra da inkar ettiği görülüyor.Ancak konuşmalar üzerinde de manipülasyon yapılabileceği belirtiliyor.

Büyük dil modellerinde halüsinasyon sıklıkla görülen bir durum. Sohbet botlarının sorulan sorulara alakasız veya yanlış cevaplar vermesi sıklıkla gerçekleşse de küfür edilmesi nadir bir durum. Dolayısıyla sosyal medyada tartışılan olayın hala iddia düzeyinde olduğunu belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15557 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
chatbot, chatgpt ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim