Anlık Bildirim

ChatGPT tembelleşmeye başladı: İstekleri reddediyor

ChatGPT sohbet robotu tembellik sorunuyla gündemde. Ücretli GPT-4 aboneleri, sohbet robotunun kendisine verilen görevleri "bunu kendin yapabilirsin" diyerek reddettiğini söylüyor.

ChatGPT tembelleşmeye başladı: İstekleri reddediyor Tam Boyutta Gör

Ücretli GPT-4 aboneleri, sohbet robotunun tembelliği hakkında şikayette bulunmaya başladı. Kullanıcılar zaman zaman sohbet robotunun kendisine verilen görevleri yerine getirmeyi reddettiğini söylüyorlar. OpenAI, artan bildirimlerin ardından bir açıklama yapma gereği duydu.

Sorun sinir ağının dördüncü versiyonunda ortaya çıktı. GPT-3'te bu konuda herhangi bir sıkıntı yok. GPT-4 bazı durumlarda kullanıcılara "bunu kendin yapabilirsin" şeklinde bir yanıt veriyor. Örneğin bir kod parçası talep edildiğinde bazı kısımları kullanıcının tamamlamasını istiyor.

Maliyetleri azaltmak için kasıtlı mı yapıldı?

Geliştirici firma ise tembellik işlevini bilinçli bir şekilde programlamadığını söylüyor. Ancak yapılan açıklamaya rağmen bu konuda bazı spekülasyonlar var. OpenAI'nin yüksek operasyonel maliyetleri azaltmak için bu yönde bir değişiklik yapmış olabileceği konuşuluyor.

Şirket kullanıcılardan gelen bir dizi şikayet üzerine bu durumu düzeltme sözü verdi. Geliştiricilere göre yaşanan sıkıntı yapay zeka modelinin uzun bir süredir güncellenmemiş olmasından kaynaklanıyor olabilir. En son güncelleme 11 Kasım'da yayınlanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19266 kez okundu.
17 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
OpenAI, sinir ağı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim