Uygulama ile Aç

Ferrari Purosangue ortalığı karıştırdı: Kuyruk iki yıla uzayınca sipariş alımı durduruldu

Abone Ol

Ferrari'nin henüz üretime bile girmeyen SUV modeli büyük ilgi görüyor. Ferrari Purosangue için iki yıllık bir bekleme listesi oluşunca İtalyan marka siparişleri askıya aldı.

Ferrari, Eylül ayının ortalarında Purosangue (İtalyanca'da safkan) ile crossover segmentine giriş yapmıştı. İtalyan şirketin V12 motora sahip ilk SUV modeli bir anda pazarın gözdesi haline gelirken deyim yerindeyse "yok satmaya" başladı.

Ayrıca bkz.

Ferrari'nin ilk SUV modeli Purosangue'nin tasarımı ve özellikleri

Sipariş sürecinin başlamasından sadece birkaç gün sonra pazarlama müdürü Enrico Galliera, müşteri akını nedeniyle satışların askıya alınabileceğini söylemişti ve öyle de oldu. Henüz üretime bile girmeyen otomobil için iki yıllık bir bekleme listesi oluştu.

Sınırlı sayıda üretilecek

Ferrari, rakiplerinin aksine Purosangue'nin özel imajını korumak için sınırlı sayıda üretileceğini duyurdu. Yönetim kesin rakam vermedi ancak aracın, markanın toplam satışların yüzde 20'sinden fazlasını oluşturmayacağı belirtildi.

Sonuç olarak, Ferrari lansmandan bu yana sadece iki buçuk ay içinde önümüzdeki iki yıl için sipariş toplamayı başardı. Otomobilin fiyat etiketi 400 bin dolar civarında. Purosangue'nin üretiminin bu yıl bitmeden başlaması ve müşterilere ilk teslimatların 2023'ün ikinci çeyreğinde yapılması bekleniyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
18 Yorumun Tamamını Gör