Uygulama ile Aç

Düzeltme: Resmileşti: HBO Max Türkiye'deki faaliyetlerini durdurdu

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde çıkan iddiaların ardından kötü haber resmileşti. HBO Max, Türkiye dahil birçok ülkedeki çalışmalarını durdurma kararı verdi.

Düzeltme: HBO tarafından gelen resmi açıklamada "HBO Max'in orijinal programlarının bir kısmını kaldırmaya, Nordik bölgedeki ve Orta Avrupa'daki orijinal yapım program çalışmalarımızı durdurmaya karar verdik. Ayrıca Hollanda ve Türkiye'deki, geçtiğimiz yıl başlayan ve henüz başlangıç aşamasında olan çalışmalarımızı da durdurduk." bölümü yer alıyor. Bu yüzden HBO Max'in Türkiye'de bu yıl erişime açılıp açılmayacağı henüz net değil. Yalnızca özel içeriklerin yapımı durdurulmuş ve içeriklerde beklenenden daha azını bulmamız da mümkün ancak "Ayrıca Hollanda ve Türkiye'deki, geçtiğimiz yıl başlayan ve henüz başlangıç aşamasında olan çalışmalarımızı da durdurduk." cümlesi de bu konu için kafa karıştıyor.

Warner Media'nın video akış platformu HBO Max'in bildiğiniz gibi bu yıl içerisinde ülkemizde erişime açılması bekleniyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde üzecek bir söylenti ortaya çıkmıştı ve bu söylenti geçtiğimiz saatlerde onaylandı.

HBO Max Bu Yıl Türkiye'ye Gelmiyor

Geçtiğimiz saatlerde Variety'nin yaptığı özel habere göre HBO Max birçok ülkedeki orijinal yapımlarını durdurma kararı aldı. Ayrıca Hollanda ve Türkiye için başlangıç aşamasında olan planlar da şimdilik durduruldu. Bu olaydan etkilenen diğer ülke ve bölgeler ise şöyle: Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Orta Avrupa, Hollanda ve Türkiye. Bu kötü durumdan etkilenmeyen ülkeler sadece İspanya ve Fransa.

Ayrıca bkz.

Christian Bale, yeni bir Batman filmine yeşil ışık yaktı!

Bu kararların sebebi ise Warner Bros Discovery'nin AT&T'den ayrılmasının ardından 3 milyar dolarlık maliyet düşürme planı. Bu olayın ardından HBO Max'in bu yıl ülkemize gelmeyeceği net olarak belli değil ancak söylentiler geleceği yönünde. Ayrıca açıklamaya göre hali hazırda devam eden orijinal içerik yapımları da devam edecek.

Geçtiğimiz haftalarda da Netflix'te işlerin iyi gitmediği ve işten çıkarmaların başladığı söylenmişti. Pandeminin ardından video akış platformlarında işler çok de istenildiği gibi gitmiyor.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
17 Yorumun Tamamını Gör