Uygulama ile Aç

Türkiye tarihinin en büyük anlaşması! Suudi Arabistan, Bayraktar Akıncı alıyor

Suudi Arabistan, Baykar’ın Bayraktar Akıncı TİHA sistemlerini alıyor. Yapılan anlaşma, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi olarak nitelendirildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte geçtiğimiz gün Körfez Turu’na başladı. Çok amaçlı bu tur kapsamında Türkiye, bölge ülkeleriyle ilişkilerini onarmak isterken aynı zamanda çeşitli iş birlikleri yapmayı hedefliyor. Bu bağlamda heyetin ilk ziyaret ettiği ülke olan Suudi Arabistan, görüşmeler kapsamında Baykar’ın Bayraktar Akıncı TİHA sistemlerini alacağını duyurdu.

Türkiye tarihinin en büyük anlaşması

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile Bayraktar Akıncı TİHA ihracatı ve iş birliği sözleşmesi imzalandığı duyuruldu. Yapılan sözleşmenin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı anlaşması olduğunun altı çizildi. Bununla birlikte sözleşmenin detayları ise henüz açıklanmadı.

Savunma Bakanı Prens Halid bin Salman attığı bir tweet'te Suudi Arabistan'ın insansız hava araçlarını "krallığın silahlı kuvvetlerinin hazırlığını arttırmak, savunma ve üretim yeteneklerini güçlendirmek amacıyla" satın alacağını söyledi. Baykar tarafından yapılan açıklamada ise Bayraktar Akıncı’nın Suudi Arabistan Krallığı Hava ve Deniz Kuvvetleri envanterinde görev yapacağı dile getirildi. Anlaşma kapsamında Baykar tarafından eğitim, teknik destek ve lojistik hizmetleri de sağlanacak. Baykar ile Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasındaki iş birliği anlaşmasını Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Halid Bin Hüseyin El Bayari imzaladı. Böylece Akıncı TİHA satın alan ülke sayısı 6 oldu.

Ayrıca bkz.

İsrail, askeri amaçlar için yapay zekalı silah sistemleri kullana

Akıncı TİHA ihracatı ve iş birliği sözleşmesinin yanında Türkiye ve Suudi Arabistan ayrıca enerji, gayrimenkul ve doğrudan yatırımlar dahil olmak üzere farklı sektörlerde çeşitli mutabakat zabıtları imzaladı.

Bayraktar Akıncı TİHA özellikler



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
43 Yorumun Tamamını Gör