Uygulama ile Aç

Barajlar alarm veriyor! Birçok il susuz kalma riskiyle karşı karşıya

Abone Ol

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere birçok il susuzluk riskiyle karşı karşıya! İşte Türkiye'nin güncel baraj doluluk oranları:

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ve yağış yetersizliği sebebiyle birçok barajın doluluk oranı kritik seviyenin altına düşmüş durumda. Küresel ısınma sebebiyle son 22 yılın en kurak kışını yaşayan Türkiye, beklenen yağışlar gerçekleşmezse susuzluk tehdidiyle karşı karşıya.

31 ilde olağanüstü kuraklık var

Uzmanlar 31 kentte olağanüstü kuraklık yaşandığını söylüyor. Öyle ki aralarında İstanbul, Ankara ve Bursa'nın da yer aldığı bu illerdeki barajlar adeta alarm veriyor. Bazı barajlarda havadan çekilen görüntüler, daha önce su olan bölgelerden suların çekildiğini net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Uzmanlara göre tarımsal kuraklık, içme suyu temininden daha da büyük bir tehlike. Öyle ki Anadolu'yu tehdit eden kuraklığın devam etmesi durumunda tarımsal üretimde düşüş yaşanacak ve bu durum fiyatlara ciddi bir artış olarak yansıyacak.

İstanbul baraj doluluk oranları

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, 11 Mart itibarıyla yüzde 35,35 olarak ölçüldü.

En yüksek doluluk oranına sahip baraj, yüzde 52,6 ile Ömerli Barajı olurken, en düşük doluluk oranı yüzde 6,32 ile Kazandere'de ölçüldü. Diğer barajlardaki doluluk oranı, Istrancalar'da yüzde 22,64, Terkos'ta yüzde 31,53, Sazlıdere'de yüzde 33,07, Alibeyköy'de yüzde 10,78, Büyükçekmece'de yüzde 30,61, Elmalı'da yüzde 33,08 ve Pabuçdere'de yüzde 6,44 olarak kaydedildi.

Ankara baraj doluluk oranları

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) verilerine göre kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, 11 Mart itibarıyla yüzde 25,60 olarak ölçüldü.

İzmir baraj doluluk oranları

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) verilerine göre kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, 11 Mart itibarıyla yüzde 40,97 olarak ölçülmüş durumda.

Ayrıca bkz.

Danimarka dünyanın ilk sınır ötesi CO2 depolama tesisini açtı

Bursa baraj doluluk oranları

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) verilerine göre kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, 11 Mart itibarıyla yüzde 16,74 seviyesinde.

Bodrum'da da su krizi kapıda!

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Bodrum’un içme ve kullanma suyunun karşılandığı iki barajda da doluluk oranları alarm veriyor. Öyle ki yaz aylarında nüfusu üçe katlanan Bodrum, kuraklığın bu şekilde devam etmesi durumunda yazın susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıya.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
122 Yorumun Tamamını Gör