Uygulama ile Aç

TOFAŞ, Stellantis'in Türkiye haklarını satın aldı: İşte detaylar

TOFAŞ, Stellantis'in Türkiye'deki dağıtım şirketi Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.'yi satın aldı. Türkiye'deki tüm Stellantis markalarının ticari faaliyetleri TOFAŞ çatısı altında toplanacak.

Koç Holding ve Stellantis N.V. arasında yeni bir stratejik anlaşma imzalandı. TOFAŞ, Stellantis Türkiye dağıtım şirketi Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.'nin sermayesinin tamamını satın aldı. Sonuç olarak Stellantis çatısı altında yer alan Alfa Romeo, Fiat, Citroën, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel ve Peugeot markaları TOFAŞ tarafından dağıtılacak.

Ayrıca bkz.

Çinli otomotiv şirketi BYD'nin satışları 2023'te yüzde 90 arttı

İki şirket arasında yapılan anlaşma ile birlikte Türkiye'deki tüm Stellantis markalarının ticari faaliyetleri TOFAŞ çatısı altında toplanacak. Bu durum ticari faaliyetlerde, üretimde ve Ar-Ge'de ortak sinerji oluşturulmasına izin verirken Türk tüketicilere daha verimli ürün ve hizmetler olarak geri dönecek.

TOFAŞ hedeflerini büyütüyor

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu konuyla ilgili açıklamasında “Bu stratejik yatırım; üretim hacmi, ihracat performansı ve Ar-Ge yetkinlikleri ile şirketimiz TOFAŞ’ı otomotiv sektöründe çok daha önemli bir noktaya taşıyor. Türkiye otomotiv sektöründe lider konumundaki TOFAŞ, bu yeni yatırım ile hedeflerini büyütüyor ve iddiasını güçlendiriyor dedi.

Stellantis CEO'su Carlos Tavares ise "Koç ile ortaklığımızı derinleştirmek sinerji yaratacak, değeri artıracak ve tüm segmentlerdeki Stellantis markaları için pazar potansiyelini büyütecektir. Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan TOFAŞ ortak girişimimiz, önemli üretim ve Ar-Ge merkezlerimizden biridir” açıklamasında bulundu. 

Anlaşmanın dikkat çeken başlıkları şu şekilde:

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
81 Yorumun Tamamını Gör