Uygulama ile Aç

Xiaomi'nin ilk otomobili halka açık yollarda görüntülendi

Xiaomi'nin geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkan ilk elektrikli otomobili bu kez halka açık yollarda görüntülendi. Xiaomi SU7 isimli aracın muhtemel fiyatı da ortaya çıkmış durumda.

Xiaomi'nin SU7 isimli ilk elektrikli otomobili Çin'de bir otoyolda kamuflajlı olarak görüldü. Hem gündüz hem de gece kaydedilen görüntülerde, aracın sürücüsü video çekildiğini fark edince hızlanarak uzaklaştı. Görüntüleri çeken kişi aracın bir ara 200 km/s hıza ulaştığını iddia ediyor.

Ayrıca bkz.

Çinli BYD'den sodyum iyon batarya yatırımı

Çinli şirketin ilk otomobili geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkmıştı. SU7'nin resmi görüntüleri ve teknik özellikleri açıklandı. Elektrikli sedan 4.997 mm uzunluğa, 1.963 mm genişliğe, 1.455 mm yüksekliğe ve 3.000 mm aks mesafesine sahip. Ayrıca yüz tanıma ile kilit açma özelliği sunacağı söyleniyor.

Xiaomi SU7'de iki farklı güç aktarma sistemi mevcut:

Arkadan itişli

Dört tekerlekten çekişli

Otomobilin Aralık ayındaki Xiaomi konferansında daha detaylı bir şekilde tanıtılması ve 2024 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Kaynaklara göre Pekin'deki fabrikada deneme üretimi başlamış durumda. Elektrikli sedanın fiyatın 300.000 yuan (42.190 dolar) civarında olacağı da gelen haberler arasında.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
16 Yorumun Tamamını Gör