Anlık Bildirim

iOS 12 tanıtıldı! İşte tüm detaylarıyla iOS 12!

Apple, yeni işletim sistemi iOS 12'yi tanıttı! Peki iOS 12 ile birlikte bizleri neler bekliyor, iOS 12 ne zaman çıkacak? İşte tüm detaylarıyla iOS 12 işletim sistemi:
Apple California'da düzenlenen WWDC 2018 etkinliğinde yeni işletim sistemi iOS 12'yi tanıttı. Bakalım çokça eleştirilen iOS 11’in ardından bizleri nasıl bir mobil işletim sistemi bekliyor. İşte iOS 11'e kıyasla iki kat daha performanslı çalışan iOS 12'ye dair tüm detaylar:

Gelişmiş Rahatsız Etme modu

iOS 12 tanıtıldı: iOS 12 özellikleri
 
Güncellenen Rahatsız Etme moduyla birlikte ekran, uyarılana kadar "karanlık moda" bürünüyor. Rahatsız Etmeyin özelliği belirli bir zamana veya yere göre otomatik olarak kapanabilirken, Denetim Merkezi'nden daha gelişmiş kontroller de kullanıcıya sunulan özellikler arasında. 

Bildirimler

iOS 12 tanıtıldı: iOS 12 özellikleri
 
iOS 12 ile birlikte bildirimler sıralı bir şekilde iletiliyor. Gruplama özelliği ile birlikte başlıklar altında bildirim ekranına düşen bildirimleri tek bir dokunuşla kontrol edebilirsiniz. 

ARKit 2.0

ARKit 2.0 ile birlikte mobil sektörde alışılagelmişin dışında bir deneyim vaat ediliyor. AR oyunlar için yeni bir çoklu kişilik modu ve sanal nesnelerin bir alana yerleştirilip yerinde kalmasını sağlayan başka bir mod sunan yeni nesil ARKit, 3D nesne algılama özelliği ile birlikte nesnelerin boyutlarını ölçebilmek de mümkün hale getiriyor. Yeni "Measure" uygulamasıyla cisimlerin boyutları uçtan uca ölçülebiliyor. 

Ekran süresi

iOS 12 tanıtıldı: iOS 12 özellikleri
 
Ekran Süresi uygulamasıyla birlikte haftalık aktivite özetinizi, sosyal medya kullanım sürelerinizi, hangi uygulamayı kaç dakika kullandığınızı, hangi uygulamanın telefonu almanıza sebep olduğunu vs. gibi ayrıntılı analizlere ulaşabilir App Limits uygulamasıyla da uygulama kullanımınızı kısıtlayabilirsiniz. Ayrıca bu uygulamayla birlikte ebeveyn denetimleri de sıklaştırılıyor.

Yeni Animojiler ve Memoji

Dört yeni Animoji (koala, kaplan, hayalet ve treksar) eklenen iOS 12 ile birlikte Memoji eklentisi de dahil edildi. Galaxy S9'dan aşina olduğumuz kişiselleştirilebilir 3 boyutlu emojilerle birlikte iOS işletim sistemi daha eğlenceli bir yapıya bürünüyor. Ayrıca kamera uygulamasıyla oluşturulan Memoji'nin, kişinin yüzüne giydirilebildiğini de söyleyelim. 

Siri kısayolları

Aylık 10 milyar talebin gönderildiği sanal asistan Siri'ye kısayollar eklendi. Kullanıcılar, Siri'nin verilen görevleri yerine getirmesi için basit bir ses komutu oluşturarak veya basit bir dokunma hareketiyle kısayollar atayabilir. Siri için üçüncü parti uygulama desteğinin arttırıldığını da belirtelim.  

Fotoğraflar

iOS 12 tanıtıldı: iOS 12 özellikleri
 
Fotoğraflar uygulamasına eklenen "Sizin İçin" sekmesiyle birlikte tıpkı Facebook'ta olduğu gibi anılarınızı sizler için derleyecek. Ayrıca fotoğraflar uygulamasına arama özelliği eklendi. Makine öğrenimi ve yapay zeka algoritmalarıyla desteklenen bu özellikle birlikte kişiler öne çıkarılıyor, yer tahmini yapılıyor ve fotoğraflar kategorize ediliyor. 

Grup FaceTime

iOS 12 tanıtıldı: iOS 12 özellikleri
 
Güncellenen FaceTime uygulamasıyla birlikte 32 kişiye kadar eş zamanlı olarak grup içi sesli ve görüntülü görüşme desteği sağlanıyor.

Diğer iOS 12 özellikleri 

  • Uygulamalar %40 daha hızlı açılacak.
  • Klavye %50 daha hızlı açılacak.
  • Kaydırarak kamerayı açma kısayolu yüzde 70 daha hızlı çalışacak.
  • iBooks uygulaması yerini Apple Books'a bıraktı. 
  • Sesli notlar iPad ile uyumlu hale getirildi.  
  • Apple News uygulaması güncellendi. 
  • CarPlay için üçüncü taraf navigasyon uygulama desteği eklendi. 

iOS 12 hangi cihazlara gelecek?

Eylül ayında final sürümü indirmeye sunulacak olan iOS 12, iPhone 5S üstü ve diğer iPhone modellerine, tüm iPad Air ve iPad Pro modellerine, 5. ve 6. nesil iPad modellerine, iPad mini 2 ve üstü iPad mini modelleri ve 6. nesil iPod touch için indirilebilecek.  
iPhone: iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s
iPad: 12.9 inç iPad Pro (birinci ve ikinci nesil), 9.7 inç iPad Pro, iPad (beşinci ve altıncı nesil), iPad Air 2, iPad Air, iPad Mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2
iPodTouch (altıncı nesil)
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17801 kez okundu.
55 kişi, toplam 59 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, ios 12 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim