Anlık Bildirim

Nvidia'dan Quad SLI grafik kartları ; Gecube'den tek kartta Crossfire, 2 adet X1600 XT tek PCB'de

Nvidia'dan Quad SLI

Nvidia ve DELL, geçtiğimiz günlerde CES 2006 fuarında ilk Quad SLI grafik kartlarının tanıtımını gerçekleştirdiler. Nvidia'nın çift PCB li özel bir tasarımına sahip Nvidia Quad SLI kartlar, her biri Nvidia 7800GTX GPU ve 512MB GDDR3 bellek taşıyan 2 PCB'nin tek PCIe slotundan bağlanabilecek şekilde birleştirilmesi ile oluşturulmuş.

Quad SLI sistemler Nvidia'nın çift PCIe x16 portu taşıyan anakartlarına ihtiyaç duymaktalar. Her biri toplamda 1 GB bellek taşıyan 2 Quad SLI grafik kartı kullanıcıya 2GB grafik belleği ve 96 piksel iş hattı (24 x 4) sunmakta. 32x AA, 16x AF gibi ileri kenar yumuşatma ve filitreleme yeteneklerine sahip olan Quad SL sistemlerI, 2560x1600 piksel gibi inanılmaz çözünürlüklerde akıcı şekilde oyun oynanmasını mümkün kılacaklar.

Nvidia'dan Quad SLI grafik kartları ; Gecube'den tek kartta Crossfire, 2 adet X1600 XT tek PCB'de

Grafik kartlarının birbirine çift SLI köprüsüyle bağlı olduğu sistem, çalışabilmek için 900W güce sahip bir güç kaynağına ihtiyaç duymakta. Fuarda Dell'in 30" LCD ekranı kullanılarak sergilendiler. Dell'in XPS 600 Renegade serisi bilgisayarları ile birlikte ilk baharda piyasada olması beklenen Quad SLI, üst düzey oyunculara hitap etmekte. XPS 600'ün 4000$'dan başlayan fiyat etiketi ve isteğe göre özelleştirile bilen donanım seçenekleri ile gelmesi bekleniyor.

Ayrıntılı bilgi için : http://www.nvidia.com/object/IO_28569.html

Gecube Gemini, dünyanın ilk tek kartta Crossfire çözümü ; çift X1600 XT tek PCB'de

Tek kartta çift GPU çözümü yeni bir fikir değil. Son zamanlarda Nvidia'nın SLI teknolojisiyle tekrar popülerlik kazanan çift GPU'lu ekran kartlarına Gecube tarafından ATI'nin Crossfire çözümünü kullanan yeni bir tane daha ekleniyor. Gecube'ün Gemini ismini verdiği ekran kartı çift X1600 XT grafik işlemcisine sahip. ATI'nin Crossfire destekli anakartlarında tek slota takılarak kullanılacak ekran kartı Dünya'nın ilk tek kartta Crossfire çözümü sunan ekran kartı olma özelliğini taşıyor.

Nvidia'dan Quad SLI grafik kartları ; Gecube'den tek kartta Crossfire, 2 adet X1600 XT tek PCB'de

2 adet çiftli DVI çıkışı sayesinde 4 adet ekrana kadar destekli olacak ekran kartının üzerindeki GPU'lar yazılımsal Crossfire modunda çalışmaktalar. Gecube'ün verdiği bilgilere göre işlemcilerin her ikiside çipsetten bağımsız olarak direk CPU ile bağlantı kurabilmekteler. Nvidia'nın SLI teknolojisinde kartlar çipset üzerinden erişim sağlamaktalar. Nisan ayında 400$ gibi bir etiketle satışa sunulacağı açıklanan kartın çıkış tarihine kadar fiyatında bir düzenleme yapılması kuvvetli bir ihtimal. Zira şu sıralar X1600 XT grafik kartlarının fiyatları 160$ civarına geriledi ve X1800 XT 350$ seviyesindeki fiyat etiketleri ile satın alınabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim