Anlık Bildirim

Virgin Hyperloop geleceğin toplu taşıma şeklini gösterdi: 1.000 km/s hızda kapsüller

Virgin Hyperloop, geleceğin toplu taşıma vizyonunu ortaya koyan yeni kapsül konseptini tanıttı. Vakumlu tüplerde saatte 1.000 kilometreden daha hızlı şekilde yolcu taşınabilecek.

Virgin Hyperloop'tan 1.000 km/s hıza ulaşacak yeni kapsül Tam Boyutta Gör

Yüz yıldan fazla bir süredir insanlık toplu taşıma alanında yeni bir şey icat etmedi. Ancak bir umut var. Milyarder Richard Branson'ın Virgin grubunun bir şirketi olan Virgin Hyperloop, 1.000 km/s hıza ulaşacak yüksek hızlı tren konseptini ve sistemin nasıl çalıştığını ortaya koyan bir video paylaştı.

Şirket yöneticileri yayınladıkları yeni video ile izleyenleri, insanlarla dolu kapsülleri vakumlu tüplerde, süpersonik hızlarda taşıma fikrinin hiç de çılgınca olmadığına ikna etmeye çalışıyor.

Geleceğin toplu taşıma şekli

Videoda, Hyperloop mimarisinin manyetik kaldırma, tahrik sistemleri ve daha önce hiç gösterilmemiş güçlü pilleri hakkında detaylar anlatılıyor. Ayrıca teknolojinin maliyeti, ekonomik fizibilitesi ve çevresel etkisi konuları da gündeme getiriliyor.

Projenin amacı, büyük şehirler arasında yüksek hızlı yollar inşa etmek ve yolcuların yer aldığı kapsülleri, vakumlu tüplerde mıknatıslarla havalandırarak saatte 1.000 kilometreden daha hızlı şekilde taşımak olarak açıklanıyor.

Virgin Hyperloop'tan 1.000 km/s hıza ulaşacak yeni kapsül Tam Boyutta Gör

Saatte 50.000 yolcu taşıyabilecek

Seyahat güvenliği merkezi bir kontrol sistemi ile sağlanacak. Dakikada birkaç kapsül hareket edebilecek ve duraklar sadece ana istasyonlarda olacak. Şirketin tahminlerine göre saatte 50.000 yolcu taşımak mümkün olacak. Bu rakam 30 şeritli bir otoyolun kapasitesiyle eşdeğer.

Virgin Hyperloop'tan 1.000 km/s hıza ulaşacak yeni kapsül Tam Boyutta Gör

Virgin Hyperloop, hava trafiğine yakın hızlarda yolcu veya kargo taşımayı planlıyor. Hedeflenen 1.078 km/s hız, yüksek hızlı trenden 3 kat, geleneksel trenden 10 kat daha hızlı. Yolcuların San Francisco'dan Los Angeles'a (616 km) yaklaşık 30 dakikada seyahat etmelerine olanak tanıyacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7990 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
virgin hyperloop, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim