Anlık Bildirim

Fujitsu, 0-Watt Primergy İle Sunucu Teknolojisinde Yeni Bir Dönem Başlattı

FUJITSU, 0-WATT PRIMERGY İLE SUNUCU TEKNOLOJİSİNDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLATTI

Çevreye duyarlı zengin ürün portföyü ile bilişim endüstrisine liderlik yapan Fujitsu, şimdi de yeni giriş seviyesi PRIMERGY TX100 S2 kule tipi sunucusu ile endüstride yeni
bir çığır açmaya hazırlanıyor

Dünyanın lider bilişim firmalarından Fujitsu, yeni giriş seviyesi PRIMERGY TX100 S2 kule tipi sunucu ile enerji kullanımına yeni bir boyut getiriyor. PC fiyatına sunulan yeni sunucu modeli, Fujitsu'nun 0-Watt teknolojisi ile veri merkezlerinin enerji maliyetlerini hissedilir düzeyde azaltacak. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin ofis ortamlarındaki üretkenliği artırmak için ideal bir teknoloji altyapısı sunan yeni PRIMERGY TX100 S2, ağ üzerinden yazdırma, belge yönetimi ve arşivleme ile disk hizmetleri sunma gibi bir dizi fonksiyonu başarıyla üstlenebiliyor.
PRIMERGY TX100 S2, ideal fiyat-performans düzeyinin yanı sıra Fujitsu'nun 0-Watt yaklaşımının sunduğu avantajları üstün teknolojisiyle başarıyla birleştiriyor. Kurum genelinde BT maliyetlerini azaltmayı hedefleyen yöneticilerin tercihi olmaya aday PRIMERGY TX100 S2, aynı zamanda büyümeye odaklı ve maliyetlere duyarlı KOBİ'ler için de ciddi bir alternatif olarak öne çıkıyor.
Fujitsu Türkiye Sunucu Teknoloji Satış Yöneticisi Emrah Büyüksomer, PRIMERGY TX100 S2'nin özellikle orta ölçekli işletmelere büyük maliyet avantajı ve yüksek performans sunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
"Günümüzde rekabet ortamında mücadele eden KOBİ'lerin sunucu gereksinimleri giderek artarken, bu işletmelerimizin kendileri için en uygun ve ekonomik çözümlere yöneldiğini görüyoruz. PRIMERGY TX100 S2 kule tipi yeni sunucumuz, sadece fiyatıyla değil sağladığı enerji tasarrufu gibi maliyet odaklı avantajlarıyla da işletmelerimizin tüm gereksinimlerine cevap veriyor. Özellikle ofislerdeki iş yükünü ortadan kaldıran ve üretkenliği artıran PRIMERGY TX100 S2, aynı zamanda çevreye duyarlı bir iş ortamı oluşturmak isteyen yöneticilerin bu yöndeki hedeflerini 0-Watt teknolojisi ile başarıyla yerine getirmesini sağlıyor".

0-Watt teknolojisi ile minimum sarfiyat
Fujitsu'nun daha önce PC'lerde kullandığı 0-Watt teknolojisi, ilk defa bu sunucu modeliyle PRIMERGY ailesi içinde yerini aldı (http://tr.fujitsu.com/products/0watt.html). Teknolojiyi daha da geliştiren Fujitsu sunucularının gerek mimari tasarımları, gerekse gelişmiş teknolojileri ile enerji tüketimi konusunda endüstrinin lider ürünleri arasında yer aldığı biliniyor. Buna karşın 0-Watt teknolojisi PRIMERGY sunucular için yeni bir aşamayı temsil ediyor.
Geleneksel sunucular kapalı durumdayken dahi şebekeden çok az miktarda da olsa elektrik çekmeye devam ediyor. PRIMERGY TX100 S2 ise kapalı konumda elektrik şebekesinden 0-Watt veya hiç enerji çekmeyen özel bir teknolojiye sahip. Bu teknoloji, elektrik tüketimini azalttığı gibi sistemin soğutma nedeniyle ısı yaymasını da önlüyor. Ayrıca, 0-Watt, elektriği kestiği için sistemlerin hafta sonları veya geceleri yoğunlaşan İnternet ataklarından etkilenmesi riskine karşı da bir koruma kalkanı olarak işlev görüyor.
Fujitsu'nun üretim hatlarında her yeni sunucu modeli için yapıldığı gibi PRIMERGY TX100 S2 kule tipi sunucu modeli de sistemin yüklenmesi amacıyla (reboot) yaklaşık 5.000 kez açılıp kapatılarak ağır bir testten geçirildi. Bu test, teorik olarak, sunucunun 13 yıl boyunca her gün açılıp kapatılması anlamına geliyor.
0-Watt teknolojisine sahip PRIMERGY TX100 S2, sistem kapalı durumdayken,  önceden belli zaman aralıklarında çalışması için yapılandırılabildiğinden gerekli güncellemeler ve bakım amacıyla istendiği zaman başlatılıp rahatça yönetilebiliyor.
Özellikle küçük ofislerin ve büyük kurumlarda departmanların her türlü BT ihtiyacını karşılayabilen çevre dostu PRIMERGY TX100 S2, 0-Watt teknolojisi ile çok az miktarda enerji tüketiyor. En yüksek performansında dahi 250 Watt'ı aşmayan enerji tüketiminin yanı sıra sınıfının en iyisi olan güç kaynağı yüzde 88 enerji verimliliği ile kendisine rakip tanımıyor. Toplam enerji tüketimi açısından birçok başarılı PRIMERGY sunucu gibi TX100 S2 kule tipi sunucu modeli de çeşitli ödüllere sahip. PRIMERGY TX100 S2, Fujitsu'nun çevre konusunda katı kurallar koyduğu Yeşil BT programı kapsamında iki yıldızla ödüllendirildi. Daha detaylı bilgi için: https://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/wp-green-label.pdf.
Yeni PRIMERGY TX100 S2, Intel'in yüksek performans ve enerji verimliliği sağlayan 3420 işlemci yonga seti ile 3400 serisi Intel Xeon işlemcisini kullanıyor. Sunucunun çalışma sürekliliği ve veri güvenliğini güvence altına alan ve anakart üzerinde hazır gelen RAID 0/1 teknolojisinin yanı sıra opsiyonel olarak RAID 5/6 teknolojisini kullanma olanağı da sunuluyor. 4 adet PCI/PCIe Gen2 kart yuvasına sahip bu model, bellek açısından 16 GB RAM kapasitesine kadar genişleme seçeneği de sunuyor.

PRIMERGY TX100 S2 hakkında daha detaylı bilgi için:
http://tr.fujitsu.com/products/standard_servers/tower/primergy_tx100s2.html

Sosyal medya kanallarında bizi ziyaret ediniz:

Twitter: http://twitter.com/Fujitsu_TS

Facebook: http://www.facebook.com/Face2Fujitsu

Fujitsu-Blog: http://blog.ts.fujitsu.com/face2fujitsu/

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim