Anlık Bildirim

Paytouch ile parmak izi kullanarak ödeme yapmak mümkün

Paytouch ile parmak izi kullanarak ödeme yapmak mümkün

Ticaretin erken dönemlerinde nakit para veya senetler ile ödemeler yapılırken, sonrasında kredi kartları hayatımıza girdi ve bugün pek çok farklı fiziksel ve sanal ödeme sistemleri mevcut.

Barselona tabanlı Paytouch firması geliştirdiği yeni bir teknoloji ile güvenliği ön plana çıkaran parmak izi ile ödeme yöntemini yaygınlaştırmayı planlıyor. Bu teknolojide müşteriler kredi kartı bilgilerini Paytouch hesabı ile ilişkilendiriyor ve uyumlu terminallerde müşteriler iki parmağını terminale okutarak ödemeyi gerçekleştiriyor.

Sistem ile müşterilerin kredi kartı taşıma ihtiyacı ortadan kalkarken, her siparişte satıcılara da belirli bir bedel ödenerek herkesin kazançlı çıkması amaçlanıyor.

Paytouch hali hazırda Ushuaïa Ibiza otelinde pilot denemerline devam ediyor. Firmanın ilk etapta hedefi ise gelecek yıl Avrupa ve Amerika'da yaygınlaşmak. Bunun için süpermarket, benzin istasyonu ve diğer perakende mağazalarında sistemin benimsenmesi planlanıyor. Bunun yanında Paytouch NFC yakın alan iletişimi teknolojisini ve standart kredi kartı ödemesini de destekliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim