Uygulama ile Aç

Aksungur İHA'ya baz istasyonu özelliği eklendi

Abone Ol

TUSAŞ tarafından geliştirilen Aksungur İHA artık baz istasyonu olarak görev yapabilecek. Afet anlarında kesintisiz mobil iletişim sunacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Aksungur İnsansız Hava Aracı, bir kabiliyet daha kazandı. Aksungur İHA’ya sivil baz istasyonu entegre edildi.

Aksungur İHA’ya baz istasyonu özelliği kazandırılmasıyla birlikte yangın, deprem gibi afet durumlarında cep telefonu görüşmesi sunabilir hale geldi. Yerdeki baz istasyonlarının devre dışı kaldığı anlarda, baz istasyonu özellikli Aksungur İHA'lar sayesinde vatandaş kesintisiz mobil görüşme yapılabilecek.

Ayrıca bkz.

Aksungur İHA'dan atılan MAM-L füzesi hedefi vurdu

TUSAŞ’tan yapılan açıklamaya göre Aksungur İHA’ya eklenen baz istasyonunun test çalışmaları Turkcell şebekesi üzerinden yapıldı ile ilk testler başarıyla tamamlandı. Turkcell'in Dronecell isimli uçan baz istasyonu projesi vardı ancak bu projeden fayda sağlanamamıştı.

Baz istasyonu özelliği hakkında açıklama yapan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, “Aksungur'umuza entegre edilen baz istasyonu ile uçtan uca iletişime yeni bir boyut kazandırdık. Afet durumlarında mobil iletişimin kesintisiz devam etmesine imkan sağlayacak bu kabiliyetle ihtiyaç duyulması halinde Aksungur mobil baz istasyonu olarak havadan destek sağlayabilecek.” dedi.

Aksungur İHA özellikleri



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
7 Yorumun Tamamını Gör