Uygulama ile Aç

Apple, çalışanlarının ChatGPT kullanımını yasakladı

Abone Ol

Apple'ın ChatGPT ve benzeri teknolojilere yönelik şirket içi yasak uyguladığı yönünde belgeler ortaya çıktı. Peki, iş için yapay zeka platformlarını kullanmak neden sakıncalı?

Apple’ın ChatGPT vb. yapay zeka platformlarının çalışanlardan gizli veriler toplamasından endişe duyduğu bir belge ortaya çıktı. Apple, çalışanlarının ChatGPT dışında Microsoft’un sahibi olduğu GitHub’ın Copilot uygulamasını kullanmasını da yasakladı.

Ayrıca bkz.

Ücretsiz ChatGPT iOS uygulaması yayınlandı

Apple çalışanlarına ChatGPT yasağı!

Microsoft tarafından da desteklenen ChatGPT, geliştiricilere yapay zeka modellerini geliştirmeye devam edebilmeleri için veri gönderiyor. Ancak, Mart’ta ChatGPT çok büyük bir hata yaptı ve kullanıcılarının sohbet geçmişini görmelerine izin verdi. Bu olaydan sonra ChatGPT’ye kullanıcıların sohbet geçmişini kapatma ve yapay zeka modelinin eğitimine katkıda bulunmaması için seçenekler eklendi. Ancak, bu önlemler ChatGPT’yi Apple’ın gözünde güvenli hale getirmiyor. Apple mühendislerinin yazdıkları kodlar bu platformlar aracılığıyla başka birilerine sızabilir.

Apple’ın yeni yapay zeka projesi 2018’de Google’dan gelen John Giannandrea tarafından yönetiliyor. Apple’ın Siri’ye doğal konuşma yeteneği kazandıracak Bobcat kod adlı yeni bir teknolojiyi test ettiği biliniyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
14 Yorumun Tamamını Gör