Anlık Bildirim

Apple, çalışanlarının ChatGPT kullanımını yasakladı

Apple'ın ChatGPT ve benzeri teknolojilere yönelik şirket içi yasak uyguladığı yönünde belgeler ortaya çıktı. Peki, iş için yapay zeka platformlarını kullanmak neden sakıncalı?
apple çalışanlarına chatgpt yasağı Tam Boyutta Gör
Apple’ın ChatGPT vb. yapay zeka platformlarının çalışanlardan gizli veriler toplamasından endişe duyduğu bir belge ortaya çıktı. Apple, çalışanlarının ChatGPT dışında Microsoft’un sahibi olduğu GitHub’ın Copilot uygulamasını kullanmasını da yasakladı.

Apple çalışanlarına ChatGPT yasağı!

Microsoft tarafından da desteklenen ChatGPT, geliştiricilere yapay zeka modellerini geliştirmeye devam edebilmeleri için veri gönderiyor. Ancak, Mart’ta ChatGPT çok büyük bir hata yaptı ve kullanıcılarının sohbet geçmişini görmelerine izin verdi. Bu olaydan sonra ChatGPT’ye kullanıcıların sohbet geçmişini kapatma ve yapay zeka modelinin eğitimine katkıda bulunmaması için seçenekler eklendi. Ancak, bu önlemler ChatGPT’yi Apple’ın gözünde güvenli hale getirmiyor. Apple mühendislerinin yazdıkları kodlar bu platformlar aracılığıyla başka birilerine sızabilir.

Apple’ın yeni yapay zeka projesi 2018’de Google’dan gelen John Giannandrea tarafından yönetiliyor. Apple’ın Siri’ye doğal konuşma yeteneği kazandıracak Bobcat kod adlı yeni bir teknolojiyi test ettiği biliniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5880 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
OpenAI, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim