Uygulama ile Aç

Audi ve Porsche, Formula 1'e katılacak

Abone Ol

VW Grubu CEO'su Herbert Diess, yeni güç ünitesi düzenlemelerinin alınmasının beklendiği 2026'da Audi ve Porsche ile Formula 1'e girmeyi planladıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan söylentilerin ardından Volkswagen Grubu CEO'su Herbert Diess, iki premium markası olan Audi ve Porsche ile yakın gelecekte Formula 1'e katılacaklarını açıkladı. Audi ve Porsche, muhtemelen sürdürülebilir sentetik yakıta odaklanan yeni teknik düzenlemeler getirilmesi beklenen 2026'da katılacaklar.

Yeni takımlar kurulmayacak

Diess, Formula 1'den elde edebilecekleri kazançların katılma maliyetlerine çok daha fazla olacağını bu yüzden bu kararın karlı bir girişim olabileceğini belirtti. Görüşmelerin iki premium markanın yönetim kurulu arasında ilerlediğini ve özellikle potansiyel reklam kazançlarının ikna edilme konusunda önemli bir adım olduğunu söyledi.

Ayrıca bkz.

VW ve BP, EV şarj cihazları için ortaklık kurdu

Hem Porsche hem de Audi'nin Formula 1'e yeni takımlar olarak girmeleri değil mevcut takımlarla ortak olmaları bekleniyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Porsche, potansiyel olarak %50 hisse satın alma konusunda Red Bull ile görüşmelerde bulundu. McLaren ve Aston Martin de potansiyel ortaklar olarak gösteriliyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
6 Yorumun Tamamını Gör