Uygulama ile Aç

Bayraktar AKINCI TİHA, KGK-SİHA-82 ile ilk atış testini başarıyla tamamladı

Abone Ol

KGK-SİHA-82 mühimmatı, Aksungur İHA'nın ardından şimdi de Akıncı TİHA'ya  entegre ediliyor. Akıncı TİHA'dan yapılan ilk atış testinde hedefi başarıyla vurdu.

Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA’ya TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen KGK-SİHA-82 (Kanatlı Güdüm Kiti) mühimmatının entegrasyon çalışmaları kapsamında ilk atış testi başarıyla tamamlandı. Atış testinin videosu paylaşıldı.

Sinop açıklarında deniz üzerinde belirlenen koordinata yönelik yapılan atış testinde başarılı sonuç alındı. 340 kg ağırlığındaki KGK-SİHA-82 ile 30 kilometre uzaktaki hedefi yüksek hassasiyetle vurdu.

Nisan ayında Akıncı TİHA ile Roketsan’ın Teber-82 Güdüm Kiti’nin ilk atış testi yapılmıştı. Dev insansız hava aracına, yeni mühimmatlar entegre edilmeye devam ediliyor.

Ayrıca bkz.

Mavi Vatanı koruyacak: Sancar SİDA

Şu ana kadar TSK envanterine 6 adet Akıncı TİHA girdi. Yurt dışında güvenlik güçlerinin ilgisini çeken Akıncı için şu ana kadar 3 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandı. İsmi açıklanmayan bu üç ülkeye teslimatlar 2023’ten itibaren başlayacak.

Bayraktar Akıncı TİHA özellikleri



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
12 Yorumun Tamamını Gör