Anlık Bildirim

Aziz Yıldırım’ın şirketi Dearsan’dan Katar’a hücumbot ihracatı

8. Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda (DIMDEX 2024), Aziz Yıldırım’ın şirketi Dearsan, Katar Deniz Kuvvetlerine iki adet hücumbot satışı gerçekleştirdi.
Aziz Yıldırım’ın şirketi Dearsan’dan Katar’a hücumbot ihracatı Tam Boyutta Gör
Türk savunma sanayisinin Körfez açılımı hız kesmeden sürüyor. 8. Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı (DIMDEX 2024) kapsamında Aziz Yıldırım’ın sahip olduğu Dearsan Shipyard, Katar Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacına yönelik hücumbot tedarik sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında Dearsan, Katar için 2 adet 50 metre uzunluğunda hücumbot inşa edecek.

Dearsan’dan Katar’a 2 adet hücumbot ihracatı

Anlaşma kapsamında üretilecek olan 2 hücumbotu asimetrik harp, devriye, bölgesel suların korunması, deniz korsanlığı ile mücadele, keşif ve gözetleme, arama ve kurtarma, afet yardım operasyonları, sınır kontrolü, üs ve liman güvenliği kapsamında etkin görevler üstlenecek. 50 metre uzunluğundaki yüksek süratli hücumbotlarda, 3 su jeti kullanılacak, su üstü harbi, hava savunma harbi ve asimetrik harp için çeşitli silah sistemleri bulunacak.

Aziz Yıldırım’ın şirketi Dearsan’dan Katar’a hücumbot ihracatı Tam Boyutta Gör
DEARSAN İş Geliştirme Müdürü Erkan Yeniçeri, yaptığı açıklamada 2 hücumbotun dışında ileriki aşamada farklı konfigürasyonlara sahip 3 gemiyle toplam sayının 5'e ulaşacağını ifade etti. Bu gümlerin üzerinde silah ve sensör sistemlerinin neredeyse tamamı ise Türk şirketleri tarafından sağlanacak. Bu ekipmanların bazıları ise şunlar:
  • ASELSAN MAR-D 3B AESA radar
  • Roketsan ÇAKIR seyir füzesi
  • Roketsan SUNGUR hava savunma füzesi
  • ASELSAN 30mm SMASH
  • STAMP UKSS
  • ARES-2NS Elektronik Destek sistemi
  • LPI radar
  • ASELSAN Dayrektör

Üretilecek iki hücumbotun maksimum sürati 36 deniz milinden daha fazla olacak. Ekonomik süratlerde gemilerin menzilinin 1000 deniz mili olması hedefleniyor. Bu araçlarda 33 personelin bulunacağı söylenirken inşa süreci için ön dizayn ve kritik dizayn çalışmaları devam ediyor. Gemiler için ilk sac kesiminin 8 ay sonra yapılması hedefleniyor. Sevkiyatlar özelinde ise ilk geminin 39. ikinci geminin ise 42. ayda teslim edilmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim