Uygulama ile Aç

Bellek fiyatlarının 2023’te de düşmesi bekleniyor

Abone Ol

DRAM ve NAND bellek fiyatları bir süredir sürekli düşüş içerisinde. Görünüşe göre bu düşüşün 2023’ün ilk yarısında ve hatta sonrasında da devam etmesi bekleniyor.

Piyasa analizleri yapan TrendForce, bellek fiyatlarının daha da düşeceğini tahmin ediyor. Bu bağlamda bellek yongası fiyatlarının 2023'ün ilk yarısına kadar ve belki de sonrasında da düşüş eğilimini sürdürmesi bekleniyor.

Bellek fiyatları düşmeye devam ediyor

TrendForce, son üç aylık dönemde DRAM ve NAND bellek fiyatların devam eden düşüşlerine dikkat çekti. İlgili üç aylık dönemde DRAM fiyatları yüzde 23, NAND fiyatları ise yüzde 28 oranında düştü. Tüketici elektroniğine yönelik güçlü talep sayesinde bellek yongası fiyatları Covid sırasında zirveye ulaşmıştı. Bu tepe noktası 2021’in sonları 2022’nin başları itibariyle düşmeye başladı.

Araştırma şirketi, yüksek faiz oranları, yükselen enflasyon ve zayıf küresel ekonomi şartları altında zayıflayan tüketici taleplerinin, fiyatları en azından 2023’ün ilk yarısına kadar etkilemeye devam edeceğini öngörüyor. Halihazırda Samsung, Micron, SK Hynix, Intel ve diğer yonga üreticileri zaten bu alanda önemli zararlar yaşıyor. Talebin artması için ise fiyatların daha da düşeceği söyleniyor.

Ayrıca bkz.

Intel, AMD’ye kaptırdığı pazar payını geri alacağından emin

Gerilemenin ne kadar süreceği, çoğunlukla tüketici harcamalarının artış hızına bağlı. Ekonomik şartlar düzelme eğilimi gösterdiğinde tüketiciler düşen fiyatlarla birlikte ellerini ceplerine atmaya başlayacaktır. Öte yandan Samsung, 1 Şubat'taki Unpacked etkinliğinde duyurulması beklenen Galaxy S23 serisiyle birlikte 2023'te satışlara hızlı bir başlangıç ​​yapabilir.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
8 Yorumun Tamamını Gör