Uygulama ile Aç

Birleşmiş Milletler: Depremin Türkiye’ye maliyeti 100 milyar doları aşacak

Abone Ol

Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası ve AB'nin hesaplamalarına göre yaşanan yıkıcı depremlerin Türkiye’ye maliyeti belli oldu. Depremin Türkiye’ye maliyeti 100 milyar doları aşacak.

Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği’nin verilerinden elde edilen bilgiler ışığında yapılan hesaplamalar sonucunda, bundan bir ay önce Türkiye’nin doğusunda yaşanan iki büyük depremin maddi maliyeti ortaya kondu.

Depremin Türkiye'ye maliyeti 100 milyar dolardan fazla

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı sorumlusu Louisa Vinton, Gaziantep’de video konferans aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar yapılan hesaplamalara göre hükümetin yansıttığı ve uluslararası ortakların onayladığı hasar 100 milyar doları açıkça aşacak" dedi.

6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrasında son verilere göre Türkiye’nin can kaybı 46 bini aşmış durumda. BM Kalkınma Programı kapsamında önümüzdeki hafta büyük bir bağış konferansının yapılması planlanıyor. 16 Mart'ta Belçika'nın Brüksel kentinde depremzedeler için düzenlenecek olan etkinlikte uluslararası camiadan bağış toplanacağı bildiriliyor.

Ayrıca bkz.

ODTÜ Bilim-2 gemisi, depremlerinin denizdeki etkisini araştıracak

Vinton, düzenlenecek olan bu etkinlik kapsamında açıklanan 100 milyar dolarlık maliyetin temel alınacağının altını çiziyor. Hatırlanacağı üzere Dünya Bankası daha önce Türkiye'nin zararını yaklaşık 34,2 milyar dolar olarak tahmin etmişti. Görünüşe göre esas maliyet bunun birkaç katı boyutunda.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
31 Yorumun Tamamını Gör