Uygulama ile Aç

Brezilya şarj cihazsız iPhone satışını yasakladı: Çevre dostu olduğunun kanıtı yok

Abone Ol

Brezilya, Apple'ın şarj cihazsız iPhone satışını yasaklayarak şirkete para cezası verdi. Apple ise "çevre dostu" uygulamasını sekteye uğratacak bu karara itiraz edecek.

Apple, Salı günü yaptığı açıklamada, şarj cihazsız iPhone satışını yasaklayan Brezilya kararına itiraz edeceğini duyurdu. Şirket, tüketicilere eksik ürün sunduğu yönündeki iddiaları reddediyor.

Ayrıca bkz.

Yapay zeka, Gates, Musk, Zuckerberg ve Bezos'u birleştirdi

Daha önce Brezilya Adalet Bakanlığı, Apple'a 2,38 milyon dolar ceza kesmiş ve şirkete iPhone 12 ve daha yeni modellerin satışını iptal etmesinin yanı sıra şarj cihazıyla birlikte gelmeyen tüm iPhone modellerinin satışını askıya almasını emretmişti.

Mahkeme "çevre dostu" argümanını reddetti

Yetkililer, Apple'ın uygulamanın amacının karbon emisyonlarını azaltmak olduğu yönündeki argümanını reddederek, şarj cihazı olmadan akıllı telefon satmanın çevreyi koruduğuna dair bir kanıt olmadığını söylediler. Apple, Brezilya'nın tüketici koruma kurumu Senacon ile "endişelerini gidermek" için çalışmaya devam edeceğini söylerken, karara itiraz edeceğini de belirtti.

Apple açısından bu tatsız karar, şirketin yeni iPhone serisini duyurmasından bir gün önce geldiğini de belirtelim. Şirket bu akşam Türkiye saatiyle 20:00'da yayınlanacak olan lansman etkinliğiyle birlikte başta iPhone 14 olmak üzere birçok ürününü görücüye çıkaracak.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
66 Yorumun Tamamını Gör